Serija A

Serija A na Areni: Lacio za novi pomak na tabeli, Imobile za 200. gol za rimski klub, a Bolonja za rotiranje pozicija

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

03.11.2023 15:33
Serija A na Areni: Lacio za novi pomak na tabeli, Imobile za 200. gol za rimski klub, a Bolonja za rotiranje pozicija Guliver

Raspored utakmica 11. kola Serije A i dosadašnji učinak dva kluba učinio je da nogu povuku jedan do drugog plasirani timovi Lacija (7) i Bolonje (8), u meču kom će za nijansu slabije rangirani imati prednost domaćeg terena (20.45, TV Arena 3 Premium). 

Dakle, niko nema startnu ili barem ne naročitu prednost, ali Lacio imao dodatno opterećenje, jer nebeskoplavi paraleno vode bitku za proleće u Ligi šampiona, pa im je jednako važno šta će napraviti sledeće nedelje protiv Fejenorda, od kog su pretpreli poraz u prošloj rundi elitnog UEFA takmičenja.

Na ruku Mauricija Sarija i njegove "družine" ide trijumfalni het-trik, jer u Bolonju stižu kao osvajači svih bodova protiv Atalante, Sasuola i Fiorentine, a i kadrovska situacija se popravila, pa iskusni trener može da račuina na kompletan sastav.

Na njemu je da izabere između rotiranja i poštede "prvopozivaca" i bacanja najjačih štihova na sto, bez obzira na biti ili ne biti revanš sa pomenutim Holamnđanima, jer u isto vreme valja zadržati pozitivan kurs nakon (u jednom trenutku) najgoreg sezomskog starta u poslednjih dve decenije. 

U toj borbi na dva koloseka računa i na Ćira Imobilea, a ovaj ima specijalan motiv da se upiše u strelce večeras, koliku god minutažu da dobije, jer bi mu eventualni gol bio rekordni 200. u dresu rimskog kluba, računajući sva takmičenja. Pa i devet pogodaka, koliko je zabio Bolonji. 

Bolonja, na drugoj strani, nema razloga za strahopoštovanje, jer i njoj samoj ide dobro već izvesno vreme. Konkretno, puleni Tijaga Mote već devet mečeva izbegavaju poraz. Pri čemu, to posebno uspešno radi kod kuće. Podatak od tri trijumfa i jednog domaćinskog remija od početka ove Serije A sluti koliko tvrd orah može biti za Lacio. 

Plus je jedina dva slavlja protiv predstojećeg rivala u poslednjoj deceniji zaslužila baš kod kuće. Prethodni put uzela je jedan bod, a da nije primila nijedan gol. 

Serija A, 11. kolo

petak

Bolonja - Lacio 20.45 (TV Arena 3 Premium)

subota

Salernitana - Napoli 15.00 (Tv Arena sport 2)

Atalanta - Inter18.00 (TV Arena sport 1)

Milan - Udineze 20.45 (TV Arena 1 Premium)

nedelja

Verona - Monca 12.30 (TV Arena 1 Premium)

Kaljari - Đenova 15.00 (TV Arena 3 Premium)

Roma - Leće 18.00 (TV Arena sport 3)

Fiorentina - Juventus 20.45 (TV Arena 2 Premium)

ponedeljak

Frozinone - Empoli 18.30

Torino - Sasuolo 20.45

 

Standings provided by Sofascore