Serija A

Žoze Murinjo napušta Romu na kraju sezone: Navodno odlazi u Saudijsku Arabiju

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

17.10.2023 18:18
Žoze Murinjo napušta Romu na kraju sezone: Navodno odlazi u Saudijsku Arabiju Tanjug/AP Photo/Alfredo Falcone/LaPresse

Portugalski fudbalski trener Žoze Murinjo napustiće klupu italijanske Romu na kraju tekuće sezone, prenose brojni evropski mediji.

Navodno, jedan od najboljih svetskih trenera poslednjih 20 godina, će se preseliti u Saudijsku Arabiju odakle ima nekoliko unosnih ponuda.

Priča o njegovoj smeni bila je aktuelna i pre reprezenttivme pauze, ali je "vučica" slavila u duelu protiv Kaljarija i koliko toliko popravila loš učinak, pa sada ima pet pobeda nakon duplo više odigranih utakmica ove sezone.

 

-

 

Kako se pisalo proteklih dana ta pobeda je smirila čelnike Rome koji su obavili razgovore sa Murinjom oko eventulanog produžetka saradnje, ali poznati novinar Đanluka di Marcio tvrdi da to nije istina.

"Niti je bilo ikakvih pregocora dve strane niti će oni biti vođeni u budućnosti. Prema informacijama koje imam, dve strane će se sigurno rastati na kraju takmičarske sezone", rekao je Di Marcio.

S druge strane, Portugalac uvek i svuda govori o tome kako je potpuno posvećen Romi, zbog nje je uostalom i odbio nacionalni tim svoje zemlje, ali je decidirano rekao da sebe u budućnosti vidi kako radi u Saudijskoj Arabiji.

"Fokusiran sam na Romu, samo me to zanima, ali jednog dana ću sigurno raditi u Saudijskoj Arabiji, samo ne znam kada će do toga doći", rekao je nedavno Murinjo.