Serija A

Napoli hoće Kontea, ali on neće u Napoli: Lopetegi se nudi da bude novi trener šampiona Italije

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

12.10.2023 08:23
Napoli hoće Kontea, ali on neće u Napoli: Lopetegi se nudi da bude novi trener šampiona Italije Tanjug/AP Photo/Luis Vieira

Italijanski stručnjak, Antonio Konte velika je želja Napolija, ali kako sada stvari stoje, od njegovog dolaska na stadion "Dijego Armando Maradona" nema ništa.

Iskusni trener je demantovao da će preuzeti aktuelnog šampiona Italije, koji nakon osam odigranih kola Serija A već ima sedam bodova manje od vodećeg Milana.

"Čujem uporne glasine o transferima koje me povezuju s raznim klubovima, ali ponavljam, moja jedina želja je da odmaram i uživam s porodicom", napisao je Konte na Instagramu.

Konte je bez kluba od prošle godine, kad je smenjen sa mesta menadžera Totenhema, a pre toga je vodio i Čelsi, Juventus, Inter, Sijenu, Atalantu, Bari i Areco, a bio je i selektor Italije od 2014. do 2016.

S druge strane, ukoliko čelnici Napolija zaista smene Rudija Garsiju kao što se uveliko priča, opcija za njegovg naslednika bi mogao da bude Žulijan Lopetegi koji se, kako prenose pojedini italijanski mediji, sam ponudio da bude šesf stručnog štaba Napolija.

Španski stručnjak je, podsećanja radi, beza angažmana od avgusta kada je napustio klupu engleskog Vulverhemptona, a pre toga je sedeo na klupi Sevilje, Real Madrida, Porta i nacionalnog tima Španije.