Serija A

Napoli odlučio da krene po Antonija Kontea

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

11.10.2023 18:57
Napoli odlučio da krene po Antonija Kontea Tanjug/AP Photo/Luca Bruno

Antonio Konte, bivši selektor Italije, trener Juventusa, Intera i Totenhema idealan je za klupu Napolija. To je odluka unutar šampiona Italije koji je prema informacijama Fabrisija Romana odlučan da krene u finalne pregovore sa impulsivnim stručnjakom.

Izjava vlasnika šampiona Italije Aurelija De Laurentisa da "neće donositi odluke na prečac i da Rudi Garsija i dalje uživa njegovo poverenje", verovatno su bile namenjene besnim navijačima koji se ne mire sa tri poraza u Seriji A, pa i izgubljenim mečom protiv Reala u Ligi šampiona. Mnogi su ukazivali da Garsija nije kalibar Lućana Spaletija i da se i u prošlosti nije snalazio u klubovima koji su jurili najviši plasman.

 

 

Zato su učestale informacije da Napoli krišom pregovara sa Konteom i da je "Garsija bivši ako se taj posao uspešno odradi, bliže istini od pokušaja De Laurentisa da ekipi da potreban mir u reprezentativnoj pauzi.

"Imamo ponudu veoma važnog kluba, ali za sada moj plan je da uživam sa porodicom", diplomatski je odgovorio Konte.

 

 

Napoli je posle osvajanja titule ostao bez Spaletija što je bio ozbiljan udarac iako tim nije doživeo neke ozbiljnije promene. Čini se da je najveći gubitak sem Spaletija prodaja štopera Kima nemačkom Bajernu, jer odbrana sa Brazilcem Natanom nije dovoljno čvrsta kao što je bila sa Korejcem prošle sezone.