Serija A

Murinjo razmišlja i da tuži sudiju Seru zbog isključenja

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

01.03.2023 13:57
Murinjo razmišlja i da tuži sudiju Seru zbog isključenja Tanjug/Spada/LaPresse via AP

Kremoneze je protiv Rome stigao do prve pobede u sezoni, slavio je u Seriji A tek u 24. kolu, međutim, umesto da se priča o toj pobedi posle 27 godina, medijska pažnja bila je usmerena na Žozea Murinja, koji je posle verbalnog duela sa četvrtim arbitrom Serom bio isključen već u 46. minutu.

Ovo je bilo drugo ovosezonsko isključenje trenera Rome. Italijanski novinari su pročitali sa usnaa sudije da je Murinju rekao "Svi se šale sa tobom, idi kući, idi kući". To je do te mere isprovociralo "Posebnog" da mu je uzvratio vokabularnom za crveni karton.

"Morao da proverim da li mogu da preduzmem bilo kakvu pravnu akciju. Gklavni sudija Pičinini mi je rekao posle utakmice da ne postoji audio zapis Serinih reči, ali želim da proverim da li je to istina. Ili da li su delegati, koji uvek čuju sve, čuli naš razgovor. Kada sam isključen protiv Torina, Pičinini je bio četvrti sudija i video je kako sam se izvinio sudiji jer sam znao da sam napravio grešku i nisam bio ponosan na svoje reči. Na kraju utakmice otišao sam da razgovaram sa njima, Pičinini mi je rekao da se izvinim Seri. Rekao sam Seri da skupi hrabrost i objasni šta se dogodilo, ali je imao problema sa pamćenjem. Šteta zbog ovoga što se dogodilo sa Serom, ali on je lažov. Poštujem nekoga onoliko koliko on poštuje mene", rekao je Murinjo posle meča.

 

 

Roma u narednom kolu igra protiv Juventusa, Murinjo je dodao da je veoma ljut i frustriran zbog dešavanja u Kremoni, ali da se neće zaustaviti samo na izrečenom već da će upotrebiti sve zakonske mogućnosti da istera na čistac sukob sa Serom na čiji prigovor ga je Pičinini isključio.