Serija A

Berluskoni će uvek biti u Monci: Italijanski klub odao počast preminulom predsedniku

komentari (0)

Izvor: Tanjug

18.09.2023 08:59
Berluskoni će uvek biti u Monci: Italijanski klub odao počast preminulom predsedniku Tanjug/AP Photo/Luca Bruno, File

Fudbalski klub Monca je otkrio ploču na svom stadionu posvećenu preminulom predsedniku kluba i bivšem premijeru Italije Silviju Berluskoniju.

Zlatna ploča je postavljena na njegovo sedište na stadionu "U-Pauer" u Monci i nosi jedan od njegovih najpoznatijih citata: ''Ko veruje boriće se, ko veruje, savladaće sve prepreke, ko veruje, pobediće“.

Berluskoni je prethodno bio najuspešniji predsednik Fudbalskog kluba Milan, koji je kupio 20. februara 1986. godine i na čijem čelu je ostao do aprila 2017. godine.

 

 

Tokom 31 godine osvojio je 29 trofeja, među kojima su osam titula Serije A i pet trofeja u Ligi šampiona.

U trenutku smrti 12. juna ove godine bio je pet godina predsednik i vlasnik Monce koju je preuzeo kao niželigaša u stečaju, da bi je 2022. godine uveo u Seriju A, nakon 19 godina pauze.

Tim je procvetao kada je Đovani Stropa otpušten i zamenjen trenerom omladinskog tima Rafaeleom Paladinom, a ovu odluku su doneli Berluskoni i njegov izvršni direktor Adrijano Galijani.

Monca je završila na 11. mestu sa 52 boda, što je drugi najbolji rezultat za ekipu u njihovoj debitantskoj sezoni u Seriji A.