Premijer liga

Totenhem posle Mančester junajteda "rešio" i Bornmut: "Pevci" očerupali domaćina

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

26.08.2023 15:29
Totenhem posle Mančester junajteda "rešio" i Bornmut: "Pevci" očerupali domaćina Tanjug/AP Photo

Fudbaleri Totenhema opravdali su ulogu favorita na stadionu Bornmuta - 0:2 (0:1), pa posle tri kola Premijer lige imaju sedam bodova, jer su posle startnog remija sa Brentfordom "povezali" današnje slavlje sa trijumfom nad Mančester junajtedom. 

Spursi su od početka imali više loptu u nogama, ali nisu pretili koliko se očekivalo, da bi u 17. minutu ipak naplatili terensku inicijativu. Čast je pripala Džejmsu Medisonu, jer je reprezentativac Engleske posle dve asistencije u prethodnim kolima i sam danas završio među strelcima. Sar mu je uputio lep pas, a on ga "produžio" u mrežu domaćina.

Tek pošto su otišle u minus "trešnjice" su batalile traženje prostora za kontranapade i hrabrije se postavile na drugoj polovini terena, pa je tako, na primer, Biling pred odlazak na pauzu ciljao malo iznad prečke. Nije domaćin ni u nastavku odustajao od izjednačenja, naprotiv dao je sve od sebe da poništi razliku, ali je umesto toga opet "zakucan".

Precizan udarac Dejana Kuluševskog sa peterca, uz prethodnu podršku Destinija Udogija, pokazao je da nema mesta iznenađenju i da će "plen" završiti tamo gde se očekivalo (63), iako je Totenhem nedavno ostao bez kapitena i najboljeg realizatora Harija Kejna (Bajern). Odnosno, da ova utakmica nije bila prilika za "treću, sreću" Bornmuta, sada već 270 minuta bez pobede u novom engleskom prvenstvu.

Premijer liga, mečevi 3. kola

Petak

Čelsi - Luton 3:0 (1:0)
/Sterling 17, 68, Džekson 75/

Subota

Bornmut - Totenhem 0:2 (0:1) 
/Madison 17, Kuluševski 63/

Arsenal - Fulam 16.00 (TV Arena 2 Premium)
Brentford - Kristal Palas 16.00 (TV Arena sport 1)
Everton - Vulverhempton 16.00 (TV Arena sport 6) 
Mančester junajted - Notingem Forest 16.00 (TV Arena 3 Premium)
Brajton - Vest Hem 18.30 (TV Arena 2 Premium)

Nedelja

Barnli - Aston Vila 15.00 (TV Arena 2 Premium)
Šefild junajted - Mančester siti 15.00 (TV Arena 1 Premium)
Njukasl - Liverpul 17.30 (TV Arena 1 Premium)

 

Standings provided by Sofascore