Premijer liga

Nisam želeo da opterećujem prijatelja: Majk Din o famoznom čupanju za kosu, koje je prošlo nekažnjeno

komentari (0)

Autor: Mateja Petković

25.08.2023 14:50
Nisam želeo da opterećujem prijatelja: Majk Din o famoznom čupanju za kosu, koje je prošlo nekažnjeno Guliver/Paul Terry Sportimage

Arbitri koji dele pravdu na utakmicama engleske Premijer lige su često na udaru fudbalskih kritičara, nekada bez osnova, ali dosta češće sa debelim razlogom.

Prisetimo se utakmice između Čelsija i Totenhema iz avgusta prošle godine, koja je završena rezultatom 2:2. Prilikom jednog kornera defanzivac "pevaca", Romero je povukao za kosu fudbalera Čelsija, Marka Kukurelju i prošao bez ikakvih posledica.

Činilo se da bi za tako nešto adekvatna kazna trebalo da bude crveni karton, kazneni udarac i nekoliko utakmica suspenzije za Romera. Međutim, glavni arbitar Antoni Tejlor nije doprineo da se išta od toga dogodi.

 

 

Jedan od glavnih krivaca za to bio je sudija u VAR sobi, Majk Din. On je u intervjuu za engleske medije govorio o tom događaju, prilikom čega je objasnio zašto je tako reagovao, odnosno, zbog čega nije reagovao:

"Propustio sam glupavo povlačenje za kosu, što je bilo patetično sa moje tačke gledište. To je jedna od onih situacija kod kojih ne znam kako bih reagovao i da se vratim kroz vremena. Poslao bih Antonija (Tejlora) da pogleda snimak. Ipak, da sam to uradio tada... Upozoravao je oba trenera, imao je 'pakao' od utakmice, bila je to vrlo zahtevan duel na kraju", istakao je Din, a potom otkrio šta je rekao Tejloru nakon utakmice:

"Rekao sam mu: 'Nisam želeo da te pošaljem do ekrana, nakon svega što se dogodilo na meču'. Nisam to uradio jer je on moj prijatelj i nisam hteo dodatno da mu otežavam već jako zahtevan zadatak", podvukao je Din.