Premijer liga

Navijači u Engleskoj odahnuli: Entoni Tejlor prebačen u Čempionšip

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

03.11.2023 17:45
Navijači u Engleskoj odahnuli: Entoni Tejlor prebačen u Čempionšip Guliver/AP Photo/Jon Super

Entoni Tejlor je prebačen u Čempionšip nakon kontraverzne odluke na meču između Vulverhempton Vonderersa i Njukasl junajteda (2:2).

Na utakmici koja je odigrana u nedelju, Njukasl je postigao gol za 2:1 nakon što je Tejlor dosudio sumnjiv penal. Napadač "vukova" Hi Čen Hvang je želeo da "očisti" loptu iz svog šesnaesterca i prilikom ispucavanja je zakačio protivničkog igrača Fabijana Šera.

Iako je Hvang kasnije postigao pogodak za konačnih 2:2, trener Vulvsa Geri O'Nil je rekao da je to bila skandalozna sudijska odluka. Menadžer "svraka" Edi Hau se složio da je to bila sporna odluka, a čak je i legenda Njukasla Alan Širer potvrdio da za to nešto nikada ne bi dosudio penal.

"Ne mislim da je to penal. Razumem zašto je sudija na terenu to dosudio ali koliko puta smo videli snimak, nije mi jasno kako odluka nije promenjena. Da je tako nešto dosuđeno protiv mene poludeo bih" izjavio je Širer.

Iako je sudijska organizacija uputila izvinjenje Vulverhemptonu, takođe je odlučila i da Tejlor ne sudi premijerligaške mečeve ovog vikenda. On će po prvi put od 2019. godine deliti pravdu u Čempionšipu. Povratnički "debi" u drugu ligu će upisati u subotu na meču Prestona i Koventrija.