Premijer liga

Vest Hem nije oklevao: Kad neće Megvajer hoće Mavropanos

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

22.08.2023 11:23
Vest Hem nije oklevao: Kad neće Megvajer hoće Mavropanos TV Arena sport/ Screenshot

Hari Megvajer je dugo zvalačio Vest Hem i na kraju odlučio da ostane u Mančester junajtedu, ali iskusni menadžer Dejvid Mojes brzo je našao rešenje i iz Štutgarta doveo štopera Konstantinosa Mavropanosa.

Papirologija na relaciji London - Štutgart je razmenjena. "Švabe" će dobiti 20 miliona evra plus još pet kroz moguće bonuse, a 25-godišnji Grk će potpisati ugovor na pet sezona posle lekarskih pregleda u sredu. Na ovaj način Vest Hem će uglavnom zatvoriti prelazni rok u kome su ostali bez kapitena Deklana Rajsa (Arsenal), ali su za njegovih 116 miliona evra kupili Edsona Alvareza (Ajaks), Džejmsa Vorda-Prausa i sada Mavropanosa.

Ako sudimo na osnovu igre protiv Čelsija i pobede od 3:1, "čekićari" imaju možda i kvalitetniji sastav nego prošle sezone. Mavropanosu se tako ostvarila želja da zaigra u Premijer ligi. Bio je član Arsenala sve do 2022. godine (odigrao 8 mečeva) kada je za 3,2 miliona evra bio prodat Štutgartu.

"Švabe" su ozbiljno zaradile na njemu, ali im je on bio na pozajmici od 2020. godine (88 mečeva, osam golova). Pre toga je šest meseci bio na pozajmici u Nirnbergu (12 mečeva). Reprezentativni dres Grčke nosio je 19 puta od 2021. godine.