Premijer liga

Petrović najskuplji srpski golman: Čelsi doveo Đorđa iz MLS-a za 17,5 miliona dolara

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

22.08.2023 08:00
Petrović najskuplji srpski golman: Čelsi doveo Đorđa iz MLS-a za 17,5 miliona dolara MN Press

Bivši golman Čukaričkog Đorđe Petrović karijeru će nastaviti u Čelziju, pošto su Eglezi dogovori sa Nju Ingland revolušnom visinu obeštećenja od 17.500.000 dolara (plus 2,2 miliona bonusa), potvrdio je poznati transfer guru Fabricio Romano.

Srpski čuvar mrže napustio je Ameriku i u sredu se očekuje da u Londonu obavi lekarske preglede i potpiše sedmogodišnji ugovor. Profitiraće i Čukarički koji ima 20 odsto od prodaje, odnosno 3,5 miliona dolara.

Petrović je u Nju Ingland stigao iz Čukaričkog pre godinu i po dana za 900.000 evra i za kratko vreme postao je jedan od najboljih golmana MLS lige. Ovog leta je bio na meti Notingem Foresta i još nekih evropksih klubova, nije mu bilo pravo u jednom momentu što Nju Ingland nije želeo da ga pusti, ali je Čelsi bio uporan, izdašan, imao je aduta i u gazdi Todu Bejliju, pa je Đorđe Petrović postao ubedljivo najskuplji srpski golman svih vremena. Do sada je rekord držao Predrag Rajković koji je za pet miliona evra pojačao Majorku iz Makabi Tel Aviva.

 

 

Čelsiju je bila potrebna rezervna varijanta za Roberta Sančesa posle odlaska Kepe Arizabalage na pozajmicu u madridski Real. Sančes je iz Brajtona doveden za oko 23.000.000 evra, pa bi Petrović u prvom trenutku trebalo da bude na klupi za rezerve. Ali sigurno je da će dobijati šansu, sigurno u mečevima manjeg značaja. Ostalo će biti na njemu.

Đorđe Petrović je rođen u Požarevcu 1999. godine, kompletnu omladinsku školu proveo je u Čukaričkom. Pre debija za prvi tim kalio se u redovima beogradskog IMT-a. Brđani su ga prodali uAmeriku 6. avgusta 2022. godine. Samo godinu dana u MLS-u bilo mu je potrebno da demonstrira kvalitet i praktično završi posao sa Čelsijem.

Srbija će posle odlaska Mitrovića u Al Hilal ipak imati dvojicu igrača u Premijer ligi. Uz Sašu Lukića, od sutra će tu biti i Đorđe Petrović.