Premijer liga

Arena Channels group nastavlja da dominira: Arena 1 Premium najgledaniji kablovski tv kanal

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

14.08.2023 16:23
Arena Channels group nastavlja da dominira: Arena 1 Premium najgledaniji kablovski tv kanal Tanjug/Mike Egerton/PA via AP

Fudbal se još nije u potpunosti vratio posle letnje pauze, a Arena Channels group, kao lider na medijskom nebu regiona od "prvog kola", počela da dominira televizijskom scenom. TV Arena 1 Premium u danima vikenda (subota 12, nedelja 13. avgust) bio je najgledaniji kanal od svih kablovskih operatera u Srbiji. Povratak Premijer lige Engleske, španske Primere La Lige, te francuske Lige 1, izazvao je veliku pažnju gledalaca, posebno iz grupacije muškaraca od 15 do 54 godine.

Prema agenciji specijalizovanoj za merenje rejtinga AGB Nilsen, TV Arena 1 Premium, u subotu 12. i nedelju 13. avgusta bio je izbor svih zaljubljenika u sport koji su prvi Arenin kanal učinili najgledanijim u konkurenciji kablovskih emitera.

Nedelja, 13. avgust donela je još veću popularnost Areninom sportskom sadržaju u odnosu na prvi dan vikenda. Rekordni šer od 5,15 odsto u populaciji muškaraca od 15 do 54 godine, odnosno mečeve Premijer lige, zatim Mozzart bet Superlige i Primere La Lige gledalo je ukupno 451.313 gledalaca! U periodu od petka 11. do nedelje 13. avgusta, ukupno je Arenin Premium 1 kanal gledalo 1.044.693 osoba.

Meč Zvezde u Lučanima imao šer 8,33 odsto

Duel Mladosti i Crvene zvezde u Lučanima imao je u petak šer od čak 8,33 odsto. Duel je prema merenjima Nilsena gledalo 214.201 osoba, od toga 62.378 muškaraca u populaciji od 15 do 54 godine! Neznatno manju gledanost imao je prvi meč Premijer lige između Barnlija i Mančester sitija (202.056, odnosno 53.517).

Prvi Premium kanal TV Arena sport bio je u petak 11. avgusta šesti najgledaniji u konkurenciji svih emitera sa posebno izraženim rejtingom među muškom populacijom starosti od 15 do 54 godine. Poslednjeg radnog prethodne nedelje AP1 obilovao je sportskim sadržajem, startom Premijer lige, te prvim  gostovanjem Crvene zvezde u sezoni, tako da su samo su televizije sa nacionalnom frenkvencijom i naš filmski kanal SUPERSTAR TV bili gledaniji.

I preostali naši kanali imali su zapaženu gledanost, a da se praktično fudbal "tek zagreva", da narednog vikenda počinje italijanska Serija A, a od 19. septembra grupne faze Lige šampiona, Lige Evrope i Lige konferencija. Ostali sportovi su još na odmoru, počinju pripreme košarkaša, na našim kanalima kanlima ćete imati priliku da pogledate i pripremne turnire, a već od početka oktobra slede uzbuđenja u AdmiralBet ligi, pa u NBA, najboljoj košarkaškoj ligi na planeti. Uživaćete u uvek atraktivnom i planterano popularnom američkom fudbalu kroz prenose NFL lige.

Arena Channels group nudi najbolje od sporta, ne samo kroz prenose već kroz autorske emisije, reportaže, ekskluzivne priloge, intervjue, akcije. Kao društveno odgovorna kompanija uvek je tu da sponzoriše sport i sportiste, učestvuje u humanitranim akcijama i promoviše sport i zdrav život.

Hvala na poverenju i ostanite uz nas!