Premijer liga

Premijer liga na TV Arena sport: Čelsi i Liverpul, derbi ranjenih zveri

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

13.08.2023 11:19
Premijer liga na TV Arena sport: Čelsi i Liverpul, derbi ranjenih zveri Guliver

Mančester siti i Arsenal pobedama su krenuli u nove premijerligaške bitke, demonstriravši kako i zašto su prošlu sezonu završili kao na šampionskoj i poziciji viceprvaka, a sada su na redu Čelsi i Liverpul da pokažu s kakvim su fudbalskim naoružanjem dočekali novi "rat" za prevlast u engleskom fudbalu. Tako što će u derbiju prvog kola Premijer lige udariti jedan na drugog, posle razočaravajuće sezone i za klub iz Londona i za crvene sa "Enfilda". 

Domaći Čelsi pošto, pošto želi da izbriše sećanje na 12. mesto, uzdajući se u moći i umeća kako trenera Maurisija Poketina, tako u dovedena mu pojačanja, čiji su transferi "plavce" koštali čak 207.000.000 evra. U planu je bilo i dovođenje našeg Dušana Vlahovića iz Juventusa, na čemu je insistirao argentinski stručnjak, ali će sastav sa "Stamford Bridža" bez njega morati po rezultate na nivou nekedašnjeg prvaka Evrope. 

"Ne mogu da vam kažem šta je rekao u poruci, koju mi je poslao posle mog dobijanja otkaza u Totenhemu, ali to su bile veoma lepe reči. U finalu Lige šampiona takmičili smo se zaista dobro i, iz različitih razloga, oni su pobedili. Ali nemam šta da kažem protiv Liverpula ili Jirgena, to je fudbal, i nadam se da ćemo jednog dana ponovo doći i da će rezultat biti drugačiji. Uživam u njegovoj filozofiji fudbala i njegovom karakteru. Sviđa mi se, veoma je topla osoba", prisetio se te epizode sa Klopom nosi strateg Čelsija, ali večeras se to sve briše, jer mu je jako stalo da iskusnijeg kolegu isprati bez ijednog boda na drugi deo Ostrva. 

 

 

Uprava i navijači se još više nadaju takvom ishodu, obzirom da su mukom u stomaku ispratili finiš prošlog prvenstva, u kom je njihov klub pobedio samo u jednom od 12 poslednjih mečeva. 

Na drugoj strani, Liverpul je manje menjao tim u ovom prelaznom roku, da bi mu pred sam početak sezone po svoj prilici propao, sa Brajtonom već dogovoren, rekordan premijerligaški transfer Mojzesa Kaiseda i to baš u tržišnoj trci sa večerašnjim rivalom. Tu su i dalje glavni aduti Jirgena Klopa - Fabinjo, Salah, Firmino... a trofejni Nemac očekuje puno i od dovedenih Dominika Šoboslaija i Aleksisa Mekalistera.

Po mogućstvu sada i odmah, jer bi dobijeni derbi osokolio crvene nakon sezone u kojoj su posle mnopgo godina ostali bez plasmana u Ligu šampiona, kao osvajači skromnog petog mesta. Istina, bez izgubljene utakmice u zadnjih 11 kola. 

U međuvrmeenu je Liverpul odigrao pet prijateljskih utakmica pre sezone, od čega je tri dobio, jednu odigrao nerešeno a na generalnoj probi doživeo tesan poraz u spektakularnoj goleadi sa Bajernom (3:4). 

"Želimo da se borimo da osvojimo Ligu Evrope i naravno želimo da se borimo za titulu u Premijer ligi. Siti i Arsenal su verovatno naši najjači rivali, ali verujemo da možemo da se suočimo sa njima. Imamo sjajne navijače koji će nas voditi do pobeda", rekao je trener Klop uoči otvaranja Premijer lige. 

Premijer liga, prvo kolo

Petak 

Barnli – Mančester siti 0:3 (0:2)
/Haland 4, 36, Rodri 76/

Subota

Arsenal – Notingem Forest 2:1 (2:0)
/Nketija 26, Saka 32 – Avonji 82/
Bornmut – Vest Hem 1:1 (0:0)
/Solanke 82 – Bouen 51/
Brajton – Luton 4:1 (1:0)
/Marč 36, Žoao Pedro 71p, Adingra 85, Ferguson 90+6 – Moris 81p/
Everton – Fulam 0:1 (0:0)
/De Kordova Rid 73/
Šefild junajted – Kristal Palas 0:1 (0:0)
/Eduar 50/
Njukasl – Aston Vila 5:1 (2:1)
/Tonali 6, Isak 16,58, Vilson 77, Barns 90+1 – Dijabi 11/

Nedelja:
Brentford – Totenhem 15.00 (Arena 1 Premium)
Čelsi – Liverpul 17.30 (Arena 1 Premium)

Ponedeljak
Mančester junajted – Vulverhempton 21.00 (TV Arena 1 Premium)

 

Standings provided by Sofascore