Premijer liga

Premijer liga na TV Arena sport: Mančester siti je pokazao koliko može, na potezu je Arsenal

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

12.08.2023 09:42
Premijer liga na TV Arena sport: Mančester siti je pokazao koliko može, na potezu je Arsenal Tanjug/AP Photo/Kirsty Wigglesworth

Utakmicom između Barnlija i Mančester sitija (0:3) počelo je novo izdanje u engleskoj Premijer ligi, a tih 90 minuta je pokazalo da će aktuelni šampion i ove godine biti glavni pretendent na osvajanje titule.

Godinama su igrači trenera Pepa Gvardiole neprikosnoveni na Ostrvu, gde su u poslednjih šest izdanja čak pet puta osvajali najkvalitenije nacionalno prvenstvo na svetu, a prošle godine im je najozbiljniji konkurent bio Arsenal koji će na svom terenu od 13.30 (TV Arena 1 Premium) ugostiti Notonigem forest.

"Tobdžije" su tokom pauze između dva izdanja Premijer lige odrešile kesu i na pojačanja potrošila 231,6 miliona evra, što je princip ne tako karakterističan za klub iz Londona. Najzvučnije ime je svakako donedavni kapiten Vest Hema Deklan Rajs koji je postao najplaćeniji fudbaler u ligi, a da je trener Mikel Arteta uspeo da napravi dobru ekipu pokazuje i podatak da je Arsenal u Komjuniti šildu savladao Siti i osvojio prvi trofej u sezoni.

Ove subote igraju se još pet mečeva, od kojih njih četiri počinju u isto vreme, pa će na TV Arena sport biti prenošene kako pojedinačno, tako i u već prepoznatljvom multiprenosu, što će biti praksa i ove sezone na kanalima najgledanije sportske televizije u ovom delu Evrope.

Uoči početka prvog meča današnjeg dana, od 12.30 časova na programu je specijalna studijska emisija posvećana Premijer ligi, a gost voditelja Ognjena Draškovića će biti Ivica Iliev.

Premijer liga, 1. kolo

Petak

Barnli - Mančester siti 0:3 (0:2)
/Haland 4, 36, Rodri 75/

Subota

Mutiprenos 16.00 (TV Arena 1 Premium)
Arsenal - Notingem Forest 13.30 (TV Arena Premium 1)
Bornmut - Vet Hem 16.00 (TV Arena Premium 1 - multiprenos)
Brajton - Luton 16.00 (TV Arena Premium 3)
Everton - Fulam 16.00 (TV Arena Premium 2)
Šefild j. - Kristal Palas 16.00 (TV Arena sport 6)
Njukasl - Aston Vila 18.30 (TV Arena Premium 1)

Nedelja

Brentford - Totenhem 15.00 (TV Arena Premium 1)
Čelsi - Liverpul 17.30 (TV Arena Premium 1)

Ponedeljak

Mančester j. - Vulverhempton 21.00 (TV Arena Premium 1)

 

Standings provided by Sofascore