Premijer liga

To se desi jednom u životu: Pep Gvardiola ne veruje da je moguće odbraniti sva tri trofeja iz prošle sezone

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

10.08.2023 18:40
To se desi jednom u životu: Pep Gvardiola ne veruje da je moguće odbraniti sva tri trofeja iz prošle sezone Tanjug/AP Photo

Žozep Pep Gvardiola dugo je čekao na trofej Lige šampiona sa Mančester sitijem, a onda ga je osvojio u finalu sa Interom, ovog juna, a kako su "plavci" prethodno uzeli titulu u Premijer ligi i podigli pehar FA kupa Španac je ušao u malobrojno društvo trenera koji su sezonu završili tripletom. 

Ekipa je ostala moćna, ali to ne znači da će biti u stanju da ponovi takav vanredan uspeh. Ni strateg Sitija nije optimista kada je u pitanju repriza tog scenarija.

"Nemoguće je uraditi ono što smo uradili prošle sezone. To je jednom u životu, rekao sam igračima da zaborave, popeli smo se na najvišu planinu, ali sada silazimo sa planine i krećemo odatle sa svima sa istom namerom", rekao je Gvardiola na današnjoj konferenciji za medije u susret sutrašnjem startu Premijer lige. 

 

 

Naravno, to ne nosi sa sobom manjak ambicija, baš suprotno. To su i reči stratega Mančestera. 

Biće teško popeti se što je više moguće i videćemo naš fudbal, naše ponašanje, naš mentalitet, diktiraju kako će biti sezona. Fudbal i sport, ono što smo uradili ostaće u našim srcima i mislima, ali je gotovo... Svake sezone ponovo počinjemo od nule, ali naša istorija govori sama za sebe. Skoro je nemoguće ponoviti, svesni smo, ali znamo koliko je bilo teško i pokušaćemo da napravimo dobar nastup protiv Barnlija, a posle Njukasla pa Šefild junajteda i utakmicu po utakmicu", naveo je Pep.

Šampion Engleske premijerligašku premijeru u sezoni 2023/2024. imaće protiv Barnlija, ovog petka ne terenu rivala (21.00, TV Arena sport 1 Premium). Pre nekoliko dana je poražen od viceprvaka Arsenala u Komjuniti šildu.