Vesti iz fudbala

Prvi trofej završio u rukama Arsenala: "Tobdžije" posle penala nadigrale Mančester siti

komentari (0)

Autor: Kosta Simetić

06.08.2023 19:28
Prvi trofej završio u rukama Arsenala: "Tobdžije" posle penala nadigrale Mančester siti Tanjug/AP Photo/Kirsty Wigglesworth

Kakav početak sezone i najava spektakla u Engleskoj! Arsenal je osvojio Komjuniti Šild i to nakon što je posle penala slavio protiv Mančester sitija - 1:1, penali 4:1.

Nameće se četa Mikela Artete kao najveći konkurent mašineriji kakva je Siti, a danas je i prekinut niz od osam poraza "tobdžija" protiv "građana".

A veoma lako je mogao da bude i deveti neuspeh. Nakon neubedljivog prvog poluvremena, Siti je zaigrao bolje i u 77. minutu došao do prednosti. Nije uspeo presing Arsenala, ekipa Pepa Gvardiole ga je rešila, Fil Foden je krenuo u prodor, lopta se odbila do Kevina de Brujnea koji je glavom spustio do Kola Palmera, a ovaj sa levog boka napravio dribling u sredinu i uputio neodbranjiv udarac ka golu Arona Remzdejla.

Ipak, Arsenal se nije predavao, a imao i dosta sreće. U 101. minutu, nakon kornera koji je izveo Bukajo Saka, lopta je došla do Leandra Trusara koji je šutirao, a lopta se od Manuela Akandžija i tako prevarila Stefana Ortegu, a ovaj pogodak doneo nam je jedanaesterce.

Penal rulet sigurno je otvorio Martin Edegard, a odmah posle njega De Brujne je promašio. Potom je Trusar bio siguran kao i Bernardo Silva na drugoj strani, Bukajo Saka je zatim bio precizan, dok isto ne možemo reći za Rodrija kome je Remzdejl odbranio udarac.

Pobednički penal delo je Fabija Vieire koji je dosta rizikovao, ali poslao udarac u gornji levi ugao koji tri golmana ne bi uspela da odbrane, tako donevši Arsenalu prvi ovosezonski trofej.