Premijer liga

Gvardiola opet pomaže Barseloni: Dovodi Rafinju u Siti za 60 miliona evra i skida suspenziju

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

19.07.2023 16:55
Gvardiola opet pomaže Barseloni: Dovodi Rafinju u Siti za 60 miliona evra i skida suspenziju Tanjug/AP Photo/Joan Monfort

Barselona do 31. avgusta mora da namiri 60 miliona evra duga kako bi saldirala budžet i dobila dozvolu da registruje igrače, a ko će da pomogne ako ne Katalonac u srcu - Pep Gvardiola. Bivši trener Katalonaca, a sada Mančester sitija dao je zeleno svetlo za prodaju Rijada Mareza u Saudijsku Arabiju, a na drugoj strani je počeo pregovore sa Kaaloncima oko kupovine krilčnog napadača Rafinje.

Za sada se pregovori vrte oko te magične cifre za Katalonce od 60 miliona evra, a sportski direktori dva kluba, Čiki Begeristain (Siti) i Deko (Barselona) dogovaraju sve uslove, pre nego što u glavni grad Katalonije ne stigne zvanična ponuda.

 

 

Rafinja je prošlog leta stigao u Barselonu iz Lidsa za 58,5 miliona evra (plus bonusi), na 50 mečeva postiogao je 10 golova uz 12 asistencija, ali je mnogo oscilirao u igri. Imao je sjajan početak, a zatim veliki pad. Ima i veoma dobru platu, pa Katalonci žele i nje da se oslobode i tako dobiju mogućnost da registruju sve novajlije - Ilkaja Gundogana, Injiga Martineza i Oriola Romeua.

Rafinja je odlično igrao u Lidsu i Gvardiola ga vidi kao odličnu zamenu za Mareza jer ne mora da se navikava na Premijer ligu.