La Liga

Gvardiola: Za mene su vrata Barselone zatvorena

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

10.06.2024 14:17
Pep Gvardiola Tanjug/AP Photo/Kin Cheung)
Pep Gvardiola

Pep Gvardiola će po svemu sudeći samo još naredne sezone predvoditi Mančester siti. Španskom treneu ugovor sa engleskim klubom ističe na leto 2025. godine i postojale su špekulacije da bi mogao da se vrati u Barselonu.

Koliko god bi to navijači želeli, španski trener je u golf klubu "Emporada" tokom "Legends trofeja" bio veoma jasan da se to neće dogoditi.

"Za mene su vrata Barselone zatvorena, sada samo stariji",rekao je Pep.

Dugo nije u klubu i koliko su ga god povezivali sa nekim potezima uprave, on tvrdi da nema uticaja na bilo kakve odluke.

"Prošlo je 14 godina otkako sam otišao iz Barselone. Štagod da se desilo sa Ćavijem, ja tu nisam nikakav krivac".

 

 

Prokomentarisao je izbor novog trenera Barse Hansija Flika.

"Želim mu sve najbolje. Mogli bi da mu daju malo vremena, da mu pomognu. Moraće da se adaptira na stil igre prema igračima koje ima na raspolaganju".

Iako kroz medije provejavaju vesti da Barselona đeli da otkupi Žoao Kansela, ali i da dovede Bernarda Silvu uz plaćanje klauzule od 50 miliona evra, Pep je sve to demantovao.

"Nismo dobili ponudu od Barselone ni za jednog igrača. Niti od bilo kojeg drugog kluba. Bernardo je fenomenalan igrač, nadam se da će ostati u Sitiju. Što se tiče Kansela, klubovi će razgovarati, ali ako ne bude dogovora, vratiće se kod nas", istakao je Gvardiola.