La Liga

Kanselo se oglasio i upro prst u Gvardiolu: Nikad nisam bio loš saigrač

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

24.03.2024 22:39
Žoao Kanselo, desni bek Barselone Tanjug/AP Photo/Joan Monfort
Žoao Kanselo, desni bek Barselone

Žoao Kanselo je jedna od njboljih bekova na planeti. Bio je "vojnik" Mančester sitija, pokrivao obe bekovske pozicije iako je ona na desnoj strani njegova jača i zato je pre 15 meseci bilo poprilično misteriozna odluka menadžera Pepa Gvardiole da ga stavi na transfer listu.

Bio je na pozajmici u Bajernu, od letos je u Barseloni. Gvardiola je objašnjavao odluku da "Kanselo nije srećan kada ne igra i da je zato bolje da ode tamo gde će za to imati priliku". 

Kanselo je izjavio da "nije bilo svađe sa Gvardilom i da je odluka donesena posle razgovora". Nije se oglašavao povodom čitave situacije sve do danas kada je dao intervju za "A Bolu" i oštro demantovao priče iz Engleske da "loše utiče na ekipu".

"Izrečene su laži! Nikada nisam bio loš saigrač, možete to da pitate i Akea i Luisa. Nikad nisam mislio da sam bolji od saigrača, ali to je mišljenje menadžera. Ostao sam tada u klubu, jer to nije bilo tačno. Mislim da su u Sitiju bili malo nezahvalni prema meni kada su to rekli, jer sam bio važan igrač u godinama koje sam proveo tamo", izjavio je Kanselo.

 

 

Reprezentativac Portugalije uverava da je uvek bio maksimalno posvećen klubu.

"Nikada nisam doveo u pitanje svoju posvećenost klubu, navijačima i uvek sam davao sve od sebe. Sećam se vremena kada su me opljačkali i napali, a sutradam sam igrao na 'Emiratima' protiv Arsenala. To su stvari koje ne zaboravljate, ostavio sam kod kuće ženu i ćerku same, prestravljene. Ljudi će to zapamtiti samo zato što gospodin Gvardiola ima mnogo više moći od mene kada nešto kaže, a ja bih radije neke stvari zadržao za sebe."

 

 

Uprkos svemu, Kanselo tvrdi da je doneo dobru odluku time što je napustio klub.

"Neke stvari su uticale na to da prošle godine budem pozajmljen Bajernu. Ne kajem se, čak iako je Siti osvojio Ligu šampiona. Osećam da sam napravio dobar izbor, da sam otišao u klub koji me je zaista želeo. Bio je to klub koji mi je mnogo dao za šest meseci koliko sam bio tamo. Onda sam došao ovde, pristao na manju platu i to mi nimalo ne smeta. To je bio treći put da pregovaram sa Barselonom i konačno sam ovde."

Najradije bi ostao u Kataloniji, to je donekle i plan Katalonaca koji je potvrdio predsednik Đoan Laporta.

"Voleo bih da ostanem ovde i sledeće sezone i borim se za trofeje. Moja namera je jasna", rekao je Kanselo.