Premijer liga

Završena još jedna saga: Onana je golman Junajteda za 50 miliona evra

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

15.07.2023 22:49
Završena još jedna saga: Onana je golman Junajteda za 50 miliona evra Tanjug/AP Photo/Antonio Calanni

Saga je gotova, Mančester junajted je pristao da plati Interu 50 miliona evra plus još 10 u bonusima za transfer golmana Andrea Onane. Dva kluba su konačno postigla dogovor, tvrdi "Skaj sport" i transfer će biti realizovan u ponedeljak.

Dugo su se dva kluba natezala oko visine obeštećenja, Interu se nije žurilo jer je imao ugovor sa Kameruncem do juna 2027. godine, a Junajted je posle odlaska Davida de Hee morao da pristane na uslove koje je postavio vicešampion Evrope.

 

 

Onana je ispao neverovatno dobra investicija Intera. Stigao je pre godinu dana besplatno iz Ajaksa, a posle odlične sezone i 41 meča na golu plavo-crnih prodat je za 50 miliona evra. Ključnu ulogu u transferu odigrao je sam golman koji je insistirao na transferu, odavno je postigao dogovor sa Englezima oko svoje plate i čekao je konačan dogovor.

Onana odlično igra nogom što je veoma značajno za trenera "crvenih đavola" Erika Ten Haga, pa će biiti drugo letnje pojačanje kluba posle Mejsona Maunta iz Čelsija koji je plaćen 64,2 miliona evra.