Premijer liga

Nije oboren rekord Premijer lige: Enco Fernandez i dalje najskuplje pojačanje

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

15.07.2023 17:57
Nije oboren rekord Premijer lige: Enco Fernandez i dalje najskuplje pojačanje Tanjug/AP Photo/Manu Fernandez

Deklan Rajs je zadužio danas opremu Arsenala, potpisao je ugovor na pet sezona (plus još jedna), a "tobdžije" su Vest Hemu isplatili 105 miliona funti. Iako se najavljivalo da će prelazak reprezentativca Engleske biti rekordan u Premijer ligi, ipak je ostao najskuplji transfer Enca Fernandeza iz Benfike u Čelsi vredan 106,8 miliona funti.

Da Čelsi nije pretplatio za tri miliona evra izlaznu klauzulu, transfer Argentinca i Rajsa bi bio izjednačen. Ali, malo ko u Arsenalu mari za ovaj podatak, jer je treneru Mikelu Arteti najvažnije da je vezni red osigurao najcenjenijim defanzivnim veznim na Ostrvu.

"Njegove mogućnosti i permormanse su već duže vreme na najvišem nivou kako u Premijer ligi tako i u selekciji Engleske. Deklan će nam doneti onaj potreban kvalitet plus u igri, iako ima samo 24 godine poseduje iskustvo građeno kroz mnogo utakmica. Veoma sam zadovoljan što će nositi dres Arsenala", istakao je Arteta.

Da se vratimo rekordnim transferima u Premijer ligi, Fernandez je najskuplji, Rajs je stigao na drugo mesto, treći je Džek Griliš i njih trojica su jedini plaćeni preko 100 miliona funti obeštećenja.