Premijer liga

Maurisio Poketino počeo svoju eru u Čelsiju

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

03.07.2023 12:20
Maurisio Poketino počeo svoju eru u Čelsiju Guliver/AP Photo/Francois Mori

Maurisio Poketino danas je i zvanično imao prvi radni dan u Čelsiju. Novi trener stigao je klub iz Londona, u Kobamu će imati tokom dana i prvi trening sa ekipom.

U odnosu na prošlogodišnji tim koji je potpuno razočarao otišli su Kaj Haverc (Arsenal), Mateo Kovačić (Mančester siti), Kalid Kulibali (Al Hilal), Eduard Mendi (Al Ahli), Ruben Loftus Čik (Milan), Ngolo Kante (Al Itihad), a ugovor je istekao Timue Bakajoku.

Napadačka linija pojačanja je Kristoferom Nkunkuom (Lajpcig) i Nikolasom Džeksonom (Viljareal), Dijego Moreira, Levi Kolvil i Luis Hol su priključeni timu, a čeka se odluka vezana za Romelua Lukakuka. Poketino želi da on ostane na "Stamford Bridžu", ali ako Belgijanac bude insitirao da ostane u Italiji, onda bi prema pisanju medija Argetninac pokušao da dovede Dušana Vlahovića. Pregovara se i sa Brajhonom oko transfera Kaiseda, ali taj posao je na "dugom štapu".

Čelsi će do 17. jula raditi u Kobenu, a zatim se seli u SAD na dve nedelje. Prvi meč ih čeka već 19. jula protiv Severne Karoline, a zatim slede dueli sa Brajtonom, Njukaslom i Fulamom. Prvi meč u sezoni 12. avgusta biće im protiv Liverpula.