Premijer liga

Širerova izjava godine: "Ako Kejn želi u Bajern, lično ću ga tamo odvesti samo da mi ne obori rekord"

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

29.06.2023 21:19
Širerova izjava godine: "Ako Kejn želi u Bajern, lično ću ga tamo odvesti samo da mi ne obori rekord" Tanjug/Zac Goodwin/PA via AP

Alan Širer je legenda engleskog i svetskog fudbala, bio je golgeter bez mane, ali je i rekorder po broju golova u Premijer ligi (260). Uz to je stalni komentator na TV stanicama u Velikoj Britaniji, a dobro se i našalio kada su ga upitali šta misli o eventualnom transferu Harija Kejna iz Totenhema u Bajern iz Minhena.

"Ukoliko Hari Kejn želi da pređe u Bajern, lično ću ga njegovim automobilom tamo i dovesti. Uradiću sv da zaštitim moj rekord u premijer ligi od 260 golova", našalio se Širer.

 

 

Totenhem je već odbio dve ponude Bajerna za kapitena, čeka se i treća od 100 miliona evra kako bi se uopšte pričalo. Najbolji strelac selekcije Engleske u istoriji je dao zeleno svetlo Bavarcima da počnu pregovore oko visine obeštećenja jer želi da napusti "pevce". Za njega se interesuje i Mančester junajted, ali Totenhem ne želi da pojačava konkurenciju u Premijer ligi.

On je i drugi najbolji strelac Premijer lige sa 211 golova iz 319 mečeva. Širer je do 260 stigao iz 441 susreta. Treći je Vejn Runi (208/491), slede Endi Kol (187/414) i Serhio Aguero (184/275).