Premijer liga

Džejms Medison novi "pevac", Lesteru 40 miliona funti

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

28.06.2023 08:42
Džejms Medison novi "pevac", Lesteru 40 miliona funti Tanjug/Zac Goodwin/PA via AP

Totenhem je sinoć odbio prvu ponudu Bajerna za Harija Kejna (70+10 miliona evra) jer očekuje više, ali je napravio i dva odlična posla jer je za 40 miliona funti sa Lesterom dogovorio transfer najboljeg igrača Džejmsa Medisona u London, a promovisao novog golmana Vikarija.

Od momenta kada je Lester ispao u Čempionšip, znalo se da će Medison otići. Pitanje je bilo samo ko će ispuniti očekivanja uprave Lestera, ali i "desetke". Novi menadžer "pevaca" Angelos Postekoglu bira samo strastvene igrače, kao što je to radio u Seltiku, a Medison je poznat po karakteru i temperamentu.

Ostaje da se Totenhem i Lester dogovore oko nekih tehničkih detalja transfera jer mediji navode da je igrač utanačio uslove lične saradnje. Medison je od 2018. godine bio član Lestera (25.000.000 evra) i ostavio dubok trag. Odigrao je 203 utakmice, postigao 55 pogodaka, uz 41 asistenciju u plavom dresu. Sa "lisicama" je osvojio FA Kup i Komjuniti šild 2021. godine, a od dolaska u redove Lestera upisao je i tri nastupa za seniorsku reprezentaciju Engleske.

Karijeru je počeo pre deset godina u Koventruju, da bi posle tri sezone prešao u redove Noriča za koje je na 53 nastupa postigao 16 pogodaka.