Premijer liga

Kakva zbrka oko Maunta: Junajted odustao, Bajern ušao u trku!

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

25.06.2023 09:44
Kakva zbrka oko Maunta: Junajted odustao, Bajern ušao u trku! Tanjug/AP Photo/Ian Walton

Mejson Maunt, ofanzivac Čelsija je na startu prelaznog roka u ulozi "zanosne udavače" koju svi traže, a tata je "ne da svakome". Odbio je klub iz Londona prvo Liverpul, pa Siti i Arsenal, a juče i Mančester junajted postavljajući astronomski visoku cenu za igrača na koga ne računaju najozbiljnije.

Junejted je imao poslednju, treću ponudu od 55 miliona funti, Čelsi je tražio 10 više i na kraju su "crveni đavoli" odustali. Međutim, nemački mediji tvrde da se u poregovore uključio Bajren iz Minhena.

 

 

Trener Tomas Tuhel je u potpunosti razotrkio Maunta dok je radio sa njim u Londonu i osvojio Ligu šampiona 2021. godine, te ga želi kao pojačanje u veznom redu. Bajern je možda najsolventniji klub u Evropi, ali ne plaća preterano visoka obeštećenja. Međutim, ovo leto može da bude izuzetak jer su im napadač i ofanzivni vezni igrač od prioritetnog značaja.

 

 

Maunt (24) je za prvi tim Čelsija debitovao 2017. godine, a za londonski klub je prošle sezone odigrao 35 utakmica i postigao je tri gola. On ima ugovor sa Čelsijem do juna naredne godine. Sa klubom iz Londona osvojio je Ligu šampiona, Svetsko klupsko prvenstvo i Superkup Evrope.

Za reprezentaciju Engleske nastupio je na 36 mečeva i pet puta se upisao u listu strelaca.