Premijer liga

Čelsi našao zamenu za Maunta: Pereira iz Fulama pred vratima "Stamford bridža"?

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

20.03.2023 20:55
Čelsi našao zamenu za Maunta: Pereira iz Fulama pred vratima "Stamford bridža"? Tanjug/AP Photo/Jon Super, File

Fudbalski klub Čelsi zainteresovan je za usluge veziste Fulama Andreasa Pereire, koji bi na "Stamford bridž" mogao da dođe ovog leta kao potencijalna zamena za Mejsona Maunta.

Sa obzirom da je manje od 18 meseci preostalo u ugovoru Mejsona Maunta, londonski klub odlučio je da stavi Engleza na transfer listu, kao i većinu igrača u rosteru, koji nisu opravdali očekivanja i novac uložen u njih.

Novi vlasnik Čelsija Tod Boli potrošio je više od 600 miliona evra na pojačanja tokom poslednja dva prelazna roka, ali ni to nije donelo boljitak na terenu, čemu svedoči 10. pozicija "plavaca" na tabeli, gde su na 27 utakmica zabeležili svega 10 pobeda, uz osam remija i devet poraza.

Klub iz Londona je zbog loših rezultata rešio da krene u novu rekonstrukciju tima, a jedna od želja trenera Grejema Portera je saigrač Aleksandra Mitrovića iz Fulama. Iako je Pereiri ostalo još tri godine ugovora sa "kotadžerima", Čelsi je ozbiljno zagrejan da dovede Brazilca ovog leta i tako osigura kvalitetno pojačanje na sredini terena.
 

 

 

U prilog "plavcima" ide na ruku to što je Pereira već pokazao želju da napusti "Krejvin Kotidž" ukoliko bi stigla odgovarajuća ponuda, a kako navode engleski mediji, Pari Sen Žermen i Atletiko Madrid su takođe u konkurenciji za potpis dvadesetčetvorogodišnjeg veziste.

Iako još uvek nema naznaka o daljoj budućnosti Pereire, napominje se da bi Fulam bio srećan da proda Brazilca negde u domenu od 28.5 do 40 miliona evra, pošto je u London stigao prethodnog leta iz Mančester junajteda za 12 miliona evra.

Ove godine odigrao je svih 27 utakmica za Fulam, gde je postigao dva gola uz šest asistencija, a zahvaljujući odličnim parijama ove sezone, brzo se afirmisao kao jedan od ključnih igrača Marka Silve.

Fulam je trenutno deveti na tabeli Premijer lige sa 39 bodova, tri manje od Liverpula i pozicije koja vodi na međunarodnu scenu.