Premijer liga

Slatke muke za Mounta: Liverpul i Mančester siti se nadmeću

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

02.04.2023 16:27
Slatke muke za Mounta: Liverpul i Mančester siti se nadmeću Tanjug/AP Photo/Ian Walton

Čelsi je potrošio preko 600 miliona funti na nove igrače, ali je dozvolio da sa engleskim reprezentativcem Mejsonom Mauntom, svojim izdankom ne produži saradnju, pa on na leto ulazi u poslednju godinu ugovora i ako klub želi nešto da zaradi moraće da ga proda.

Dugo su engleski mediji pisali o pregovorima Maunta i Čelsija. Čak su i nagoveštavali potpis novog ugovora sredinom marta i onda je došlo do promene u planovima. Odlučeno je da engleski reprezentativac bude prodat, a na pol pozicijama su kao u trci Formule 1 Liverpul i Mančester siti.

Jirgen Klop i Pep Gvardiola su već napravili prve korake, preneta su njegovom agentu i očekivanja i moguće finansije i ostaje samo da se Maunt odluči i Čelsi postavi sumu za obeštećenje koje sigurno neće biti veliko. Niti će biti na nivou njegovih vrednosti na tržištu, a procenjen je na 75 miliona evra.

 

 

Igrač se oporavio od problema sa prpeponama, bio je na klupi protiv Aston Vile i trebalo bi da zaigra protiv Liverpula u utorak. Za Čelsi je na 192 meča postigao 33 gola, uz 37 asistencija, standardan je u selekciji Gereta Sautgejta gde je već nakupio 36 susreta uz pet pogodaka.