Premijer liga

Desni bek Sitija Kajl Voker sve bliži transferu u Bajern

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

18.06.2023 23:05
Desni bek Sitija Kajl Voker sve bliži transferu u Bajern Tanjug/AP Photo/Manu Fernandez

Kajl Voker, desni bek Mančester sitija ubrzao je pregovore oko transfera u Bajern. Prema vestima iz Nemačke, iz pera uglednog novinara Florijana Pletenberga, engleski reprezentativac ne želi da ostaje u Sitiju posle osvajanja Lige šampiona već da se preseli kod trenera Tomasa Tuhela u Minhen.

Nije bio zadovoljan Voker minutažom u poslednjoj sezoni gde je osvojio "tripletu" Ligu šampiona, Premijer ligu i FA kup Engleske, a posebno je bio iritiran u finalu LŠ protiv Intera jer je zagrejan čekao 20 minuta da ga trener Pep Gvardiola uvede u igru.

 

 

Voker je rekao "da" Bajernu, ali dva kluba nisu ni počeli pregovore oko obeštećenja. Bavarci su pozajmici iz Sitija beka Žoao Kansela, ali ga neće zadržavati pa bi on trebalo da se vrati na "Etihad". Voker je često igrao i desnog štopera, a najava dolaska Joška Gvardiola iz RB Lajpciga samo je doprinela odluci Engleza da napusti "Etihad".

Voker je odigrao prošle sezone "samo" 39 mečeva, ugovor mu ističe narednog leta i želi već ovog da ode. Po dolasku iz Totenhema 2017. godine za 52,7 miliona evra, odigrao je 254 meča uz šest golova i 18 asistencija.