Premijer liga

Propuštanje Mundijala u Kataru je veća kazna od suspenzije: Ivan Toni priznaje da je pogrešio

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

12.06.2023 10:32
Propuštanje Mundijala u Kataru je veća kazna od suspenzije: Ivan Toni priznaje da je pogrešio Tanjug/AP Photo/Kieran Cleeves/

Fudbaler Bretnoforda, Ivan Toni dobio je osmomesečnu suspenziju zbog klađenja, ali sam igrač kaže da mu ta kazna samo po sebi nije toliko teško pala koliko činjenica da nije igrao na Svetskom prvenstvu u Kataru.

Sa 20 postignutih golova treći najbolji strelac Premijer lige u minuloj sezoni, iza Harija Kejna sa 30 i neprikosnovenog Erlinga Halanda sa 36, priznaje da je pogrešio i da je kazna koju je dobio zaslužena, ali i najavljuje da će se vratiti još jači.

"Uradio sam šta sam uradio i zaslužio sam kaznu. Ona je takva kakava jeste i ne želim da me ljudi sažaljevaju zbog toga. Radim na sebi, želim da se vratim još jači i budem veća 'životinja' nego što sam bio pre kazne, ali kada pričamo o kazni, iskreno, za mene je teže bilo to što nisam igrao za selekciju Engleske na Mundijalu u Kataru nego što sam dobio osmomsečnu zabranu bavljenja fudbalom", rekao je Toni.

Reprezentativac Engleske je kažnjen zbog činjenice da se od 2017. godine kladio, što je strogo zabranjeno profesionalnim sportistima, a usput su lekari utvrdili i da je zavistan od klađenja. Prvobitna kazna koju je dobio iznosila je 11 meseci, da bi kasnije preinačena na osam.