Premijer liga

Ivan Toni dobio osmomesečnu suspenziju iz fudbala: Napadač Brentforda ispašta zbog klađenja

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

17.05.2023 18:30
Ivan Toni dobio osmomesečnu suspenziju iz fudbala: Napadač Brentforda ispašta zbog klađenja Guliver/Imago Sports

Fudbaler Brentforda, Ivan Toni, priznao je još prošle godine krivicu pred Fudbalskom asocijacijom Engleske, koja ga je optužila za čak 262 prekršaja u vezi sa sportskim klađenjem, a danas je sjajnom centarforu izrečena i kazna za nedozvoljene radnje. Zbog stavljanja novca na utakmice, počev od 2017. godine pa do januara 2021, zabranjeno mu je da se sledećih osam meseci bavi fudbalom. Čak i da trenira do septembra. 

"Skaj njuz" je prvi lansirao vest o očekivano dugom udaljavanju ovog premijerligaškog igrača sa terena, jer nije se dobro proveo niko ko se kao profesionalni fudbaler ogrešio o pravilo E8. Još će Toni morati na računa FA morati da uplati 50.000 funti. Takođe, upozoren je da će biti pod prismotrom u narednom periodu, za slučaj da ponovo poželi da zaradi na pogrešan način. 

 

Sa 20 golova, treći strelac aktuelne Premijer lige, ceh za svoje grehe plastio je i izostavljanjem njegovog imena sa spiska reprezentacije Engleske za Svetsko prvenstvo u Kataru prošle godine. Mada selektor Garet Sautgejt nije to naveo kao razlog za nevođenje Tonija, jasno je bilo zbog čega nije svoju tadašnju odličnu klupsku formu nije materijalizovao učešćem na Mundijalu.