Premijer liga

Mateo Kovačić pred vratima Etihada: Hrvat prihvatio ponudu Sitija, posle pet godina napušta Čelsi

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

09.06.2023 15:32
Mateo Kovačić pred vratima Etihada: Hrvat prihvatio ponudu Sitija, posle pet godina napušta Čelsi Tanjug/AP Photo

Hrvatski fudbaler Mateo Kovačić nalazi se pred vratima Mančester sitija. Kako navodi pouzdani Fabricio Romano, vezista Čelsija dogovorio je sve uslove saradnje sa "građanima" i očekuje se da će sa njima uskoro potpisati ugovor.

Prema pisanjima italijanskih medija, vezista će staviti paraf nakon sutrašnje utakmice finala Lige šampiona u kojem se sastaju Siti i Inter (21:00, Arena 1 Premium).

Mateo Kovačić nakon pet sezona odlazi iz Londona, iako sa Čelsijem ima ugovor na još jednu sezonu. Na Stamford Bridž stigao je posle Mundijala 2018. godine, iz Real Madrida i to kao pozajmljeni igrač, da bi ga narednog leta otkupili "plavci" za 45 miliona evra.

 

 

Za Čelsi je odigrao 221 utakmicu, na kojima se šest puta upisivao u listu strelaca, dok je uz to, zabeležio 12 asistencija. Sa klubom je osvojio Ligu Evrope, Ligu šampiona, kao i Svetsko klupsko prvenstvo, a nakon očajne sezone "plavaca", koji su takmičenje u Premijer ligi završili na 12. mestu, Kovačić je odlučio da podigne "jedra" i promeni sredinu.