Premijer liga

Čelsi opet pobedio konkurenciju, stiže Manuel Ugarte iz Sportinga

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

04.06.2023 22:28
Čelsi opet pobedio konkurenciju, stiže Manuel Ugarte iz Sportinga Tanjug/AP Photo/Armando Franca

Čelsi je ponovo pobedio konkurenciju, Manuel Ugarte, 22-godišnji vezni igrač Sportinga iz Lisabona izabrao je da karijeru nastavi na "Stamford Bridžu".

Iako je imao ponudu Pari sen Žermena, urugvajski reprezentativac, koji je ove sezone bio standardan u timu Sportinga, rešio je da prihvati poziv sa "Stamford bridža". Novi trener Maurisio Poketino je uz Enca Fernandeza želeo još jednog igrača iz Južne Amerike i na dobrom je putu da mu se želja i ostvari.

 

 

Čelsi je prihvatio da plati Sportingu 60 miliona evra na konto obeštećenja, a Ugarte bi trebalo da potpiše ugovor do juna 2029. godine. Dogovor je postignut, nije i potpisan, ali se i taj finalni deo očekuje da bude urađen do kraja naredne nedelje.

Trener Maurisio Poketino je kompletirao i napadački potencijal. Očekuje se povratak Romelua Lukakua iz Intera, a od 1. jula novi član će biti i napadač Lajpciga Kristofer Nkunku. On je sinoć sa "Red Bulom" osvojio Kup Nemačke, ali se i oprostio od saigrača. Čelsi je još u septembru završio transfer francuskog napadača, on je prošao i lekarske preglede u decembru i biće veliko pojačanje za "plavce". 

 

 

Trebalo bi očekivati da će Poketino napraviti jedan zaista kvalitetan tim Čelsija koji se sigurno neće brukati kao ove sezone kada su završili u sredini tabele i bez Evrope.