Premijer liga

Premijer liga na Areni: Lids za goli život, Njukasl za Ligu šampiona

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

13.05.2023 08:22
Premijer liga na Areni: Lids za goli život, Njukasl za Ligu šampiona TV Arena sport

Lids je pre desetak dana učinio poslednji pokušaj u cilju opstanka, na klupu je doveo iskusnog Sema Alardajsa. Nisu uspeli da iznenade Mančester siti, ali danas na svom "Eland Roudu" protiv Njukasla imaju možda poslednju priliku da pobedom pokušaju da iskrče put ka opstanku.

Bez Adamsa, Dalasa i Sinistere pokušaće Lids da preseče seriju od šest mečeva bez pobede u kojima su uspeli da osvoje samo bod i da u preostala dva kola imaju neke realnije šanse da izbegnu selidbu u Čempionšip.

Njukasl neće danas imati Frejzera, Krafta, Leskaelea i Longstafa, ali menadžer Edi Hau zna da ima tim za Ligu šampiona i da bi bila prava šteta ako bi se propustila velika šansa. Tri boda donose beg od Liverpula na šest bodova i miris jeseni u elitnom evropskom takmičenju. Neće to biti lako, pogotovo posle iskustva iz prve utakmice koja se na "Sent Džejms Parku" završila ove sezone bez golova, a posle neugodnog poraza od Arsenala. 

 

 

U Njukaslovoj koži je i Mančester junajted, samo pobeda nad Vulevrhemptonom daće im "vazduha" (četiri boda) u odnosu na goropadni Liverpul koji je u petoj brzini ušao u finiš Premijer lige.

Čelsi je pobedom u prošlom kolu izborio opstanak, ali današnji gost na "Stamford bridžu" ima mnogo više razloga da odigra na "sve ili ništa". Notingem Forest je uspeo da dobije Sautempton i da ga praktično izbaci u Čempionšip i danas im sve osim poraza donosi nadu u opastanak.

Premijer liga, 36. kolo

Subota

Lids - Njukasl 13.30 (TV Arena Premium 1)
Aston Vila Totenhem 16.00 (TV Arena sport 8)
Čelsi - Notingem Forest 16.00 (TV Arena sport 1)
Kristal Palas - Bornmut 16.00
Mančester j. - Vulverhempton 16.00 (TV Arena Premium 3)
Sautempton - Fulam 16.00 (TV Arena sport 7)

Nedelja

Brentford - Vest Hem 15.00 (TV Arena sport 1)
Everton - Mančester siti 15.00 (TV Arena Premium 1)
Arsenal - Brajton 17.30 (TV Arena Premium 1)

Ponedeljak

Lester - Liverpul 21.00 (TV Arena Premium 1)