Premijer liga

Alardajs debituje na klupi Lidsa protiv Sitija: Moramo da pokažemo strast i da se borimo do kraja

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

05.05.2023 12:49
Alardajs debituje na klupi Lidsa protiv Sitija: Moramo da pokažemo strast i da se borimo do kraja Twitter/Leeds united

Lids je u nezavidnoj situaciji, u poslednja četiri susreta Premijer lige sastaju se sa Mančester sitijem, Njukaslom, Vest Hemom i Totenhemom i zato su na klupu postavili veterana Sema Alardajsa.

Veliko iskustvo ima Sem, 537 puta je sedeo na klupi u Premijer ligi, samo Arsen Venger, Aleks Ferguson, Dejvid Mojes i Hari Rednap imaju više mečeva u eliti od njega. Alardajs ima 68 godina i jedan je od najstarijih menadžera. Roj Hodžson (75, Kristal Palas) i Nil Vornok (74, Hadersfild) su uspeli u ulogama vatrogasaca.

"Nadam se da će postojati trio - Roj, Nil i Sem. Verujem da ću učiniti što i oni u naredne četiri utakmice. Bilo bi to dobro za nas starce", našalio se menadžer Lidsa.

U subotu ga čeka niko drugi do Mančester siti i to na "Etihadu" (16.00, TV Arena 3 Premium). Malo ko se "vadio" u duelu sa najmoćnijim timom Premijer lige.

"Pokušavao sam da se prvo svi osećaju bolje u Lidsu. Pričao sam mnogo sa svima poslednjih dana, ne samo o fudbalu već o životu uopšte. Morate ljude da upoznate bolje kako bi znali kako sa njima da postupate. Ali, u subotu je vreme za posao, moramo da govorimo na terenu. Želim da mi igači pokažu strast, da se bore do kraja i da ne odustaju od našeg plana".

 

 

Tim Pepa Gvardiole smatra najboljim u istoriji Premijer lige uz onaj Mančester junajteda pod Aleksom Fergusonom.

"Pep je briljantan. On je uradio mnogo za Pemijer ligu od kako je došao. Vidite ssamo šta je sve osvojio i u kakvom stilu. Nadam se da ćemo uspeti da pronađemo prostor kako da ih ugrozimo, nemamo pravo da promnašujemo prilike. Do sada ste videli Lids koji je dobar kada ima loptu u posedu i mnogo slabiji kada je nema. Tu moramo da pronađemo balans".

Objasnio je i kako će pokušati da zaustavi Erlinga Halanda:

"Radi se o snabdevanju loptama. Zaustavite to, sprečite velikog čoveka da dobije onoliko lopti koliko dobija, a onda ćete mu ograničiti šanse da zatrese mrežu. Morate da ga držite na oku 90 minuta, posebno u poslednjoj trećini", istakao je Sem Alardajs.