Premijer liga

Erling Haland i Sem Ker laureati Asocijacije fudbalskih novinara: Zna se ko dominira engleskim terenima

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

12.05.2023 14:33
Erling Haland i Sem Ker laureati Asocijacije fudbalskih novinara: Zna se ko dominira engleskim terenima Tanjug/AP Photo/Kin Cheung

Asocijacija fudbalskih novinara Engleske proglasila je Čelsijevu fudbalerku Sem Ker i njenog kolegu iz Mančester sitija, Erlinga Halanda, za najbolje u toj zemlji u protekloj godini. Reč je o udruženju osnovanom daleke 1947. godine, sa preko 800 članova s pravom glasa, koji ovog puta nisu imali dilemu oko izbora fascinatnog Norvežanina iz špica "građana". Robusni centarfor lakog koraka i neverovatnog osećaja za gol dobio je naklonost čak 82 odsto anketiranih, što je najubedljivija pobeda u istoriji izbora naj od naj u konkurenciji igrača Premijer lige. 

Logično, obzirom da je zvezda polufinaliste Lige šampiona i vodećeg tima prvenstva Engleske dao već 35 golova u jednoj od Top pet nacionalnih liga Evropi, odnosno ukupno 51 pogodak u svim takmičenjima. 

"Čast mi je osvojiti nagradu Asocijacije fudbalskih novinara u mojoj prvoj sezoni u engleskom fudbalu. Trudim se svakoga dana da budem najbolji što mogu, a znači mi da se to ovako prepozna. Želim da se zahvalim neverovatnim saigračima, jer bez njih ne bih mogao da je dobijem. Takođe, mnogo dugujem treneru Pepu i njegovim saradnicima. Svi su bili tako dobri prema meni...", rekao je tim povodom Erling Haland, iza kog su ostali Bukajo Saka iz Arsenala, njegov klupski kolega Martin Odegard, Sitijev prvtimac Kevin de Brujne, Markus Rašford iz Mančester junajteda i još devet igrača. 

Sem Ker je drugi put dobila naklonost većine, postavši prva uzastopna dobitnica prestižnog priznanja za najbolju fudbalerku godine. Još je napadačica Čelsija dobila duplo više glasova od Rejčel Dejli (Aston Vila), dok su ih Loren Džejms (Čelsi) i ostalih 22 kandidatkinja skupile još manje. 

Ona i Haland primiće nagrade na specijalnoj ceremoniji 25. maja u Londonu, tačno 75 godina posle osnivanja Asocijacije fudbalskih novinara Engleske.