Premijer liga

Haland može da sruši ono što se mislilo da niko nikada neće: Za to mu nedostaje još 13 golova

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

01.05.2023 10:36
Haland može da sruši ono što se mislilo da niko nikada neće: Za to mu nedostaje još 13 golova Tanjug/AP Photo/Kin Cheung

Nezaustavljivo deluje Erling Haland ove sezone. Već je postigao 34 gola u Premijer ligi i izjednačio rekord koji su držali Alan Širer i Endi Kol, ukupno je u sezoni postigao njih 50 i tako se poravnao sa Tomom Voringom koji je to učinio 1930. godine.

Ali to nije sve. Napadaču Mančester sitija nedostaje "samo" 13 golova da izjednači jedan od najstarijih rekorda u Engleskoj.

Naime, sada već davne 1928. godine napadač Evertona Diksi Din je sezonu završio sa 63 postignuta gola i dugo se mislilo da niko nikada neće moći da obori taj rekord, a onda se pojavio Haland.

Norvežanin za tako nešto ispred sebe ima ukupno 10 potencijalnih utakmica, odnosno šest u Premijer ligi, jednu u finalu FA Kupa, dve u polufinalu Lige šampiona protiv Real Madrida i potencijalni finalni susret u Istanbulu.

Haland je na meću protiv Fulama postigao gol sa bele tačke i to je posebno impresioniralo trenera Pepa Gvardiolu:

"On je sjajan. Promašio je penal nedavno protiv Bajerna, ali mu to nije predstavljalo problem. Preuzeo je odgovornost i šutnuo. Koliko ja znam, poslednji put kad je neko u Engleskoj postigao 50 golova Vinston Čerčič još nije bio premijer Velike Britanije".