Premijer liga

Gvardiola nakon trijumfa nad Lidsom: Penal je trebalo da izvede Haland, a ne Gundogan

komentari (0)

Autor: Mateja Petković

06.05.2023 22:22
Gvardiola nakon trijumfa nad Lidsom: Penal je trebalo da izvede Haland, a ne Gundogan Tanjug/AP Photo/David Cliff

Mančester siti je na svom terenu ostvario pobedu nad Lidsom (2:1) i na taj način odmakao Arsenalu na četiri boda u borbi za titulu šampiona engleske Premijer lige.

Golove za "građane" postigao je Ilkaj Gundogan u prvom poluvremenu, dok je utešni pogodak za goste bio delo Rodriga Morena u 85. minutu.

Ipak, šef stručnog štaba aktuelnog šampiona, Pep Gvardiola, izdvojio je segmente kojima nije bio zadovoljan:

"Posed je bio dobar, a prvo poluvreme je bilo izuzetno. Možda nismo bili ubojiti koliko je trebalo. A što se tiče drugog poluvremena, pa ne smemo da zaboravimo da smo odigrali tri meča u šest dana i da je psihološki pritisak ogroman. Bili smo isceđeni posle Arsenala, a usledili su teški dueli sa Fulamom i Vest Hemom. Na kraju, sve je moglo da bude rešeno tim penalom, ali onda su oni dali gol i bilo je neizvesno. Ali, igrali smo veoma dobro", rekao je Gvardiola, pa dodao:

 

 

"Mislim da je ovo bila utakmica u kojoj se Ilkaj osećao ugodno, nismo previše pritiskali. Gundogan može sve. On je veoma inteligentan igrač i presrećni smo što ga imamo", dodao je menadžer Mančester sitija.

On je istakao da je penal trebalo da izvede Erling Haland, a ne Gundogan, koji je želeo da ostvari het-trik na ovoj utakmici:

"To vam pokazuje kakav je Haland i koliko je darežljiv. Da je bilo 4:0 i deset minuta do kraja to bi bilo u redu, ali ovako je Holand morao da šutira, on je najbolji penaldžija", istakao je stručnjak.

Menadžer Mančester sitija je naveo da mu je žao što se Haland nije upisao u strelce:

"Mogao je i danas da postigne dva ili tri gola. Igrao je veoma dobro, dobro se kretao, borio se za tim. Volim da ga pohvalim kada ne postigne gol. Sve je u redu i kada Ilkaj pogodi, bilo bi lepo i da je došao do het-trika, ali na 2:0 to je posao, ne situacija u kojoj možemo da zaboravimo na to i trebalo je da šutira Holand", zaključio je Gvardiola.