Premijer liga

Siti čuvao vreme protiv Lidsa: Dva gola, pa promašen penal Ilkaja Gundogana

komentari (0)

Autor: Mateja Petković

06.05.2023 18:13
Siti čuvao vreme protiv Lidsa: Dva gola, pa promašen penal Ilkaja Gundogana Tanjug/AP Photo/Rui Vieira

Mančester siti je na svom "Etihadu" ubeležio trijumf nad Lids junajtedom 2:1 (2:0), pa tako četiri kola pre kraja sezone odmakao drugoplasiranom Arsenalu na četiri boda razlike.

Izabranici Pepa Gvardiole su tokom velikog dela meča bili dominantni u odnosu na protivnika, ali su u završnici mogli da uđu u neželjeni problem.

Ilkaj Gundogan je bio dvostruki strelac za "građane" u prvom poluvremenu i to na veoma sličan način. Najpre je u 19. minutu Rijad Marez predriblao Žuniora Firpa i uposlio nemačkog reprezentativca, a ovaj zatresao mrežu, da bi se identična situacija desila i u 27. minutu, kada je Gundogan pogodio za 2:0.

 

 

Siti je držao loptu u nogama i konstantno kreirao šanse, ali ih nije koristio. Najbolji strelac lige, Erling Haland, danas nije bio na prepoznatljivom nivou i propustio je mnoštvo šansi, te se nije upisao u strelce.

Mogao je tim iz Mančestera u 84. minutu da otkloni sve dileme oko pitanja pobednika, ali se desilo nešto potpuno suprotno. Naime, Paskal Strujk je u svom šesnaestercu oborio Filda Fodena i sudija Endi Medli je pokazao na belu tačku. Odgovornost je preuzeo Gundogan kako bi upotpunio svoj het-trik, međutim, Džoel Robles je pročitao njegov udarac i rezultat je ostao nepromenjen.

Već u narednom napadu Lids je došao do pogotka. Žunior Firpo je nadskočio Gundogana i lopta je došla do Rodgira Morena koji se odlično snašao i zatresao mrežu za 2:1.

Ipak, do kraja nije ostalo dovoljno vremena za eventualno poravnanje i Sem Alardajs je pretrpeo poraz na svom debiju na klupi Lidsa.

Premijer liga 35. kolo

Subota

Bornmut - Čelsi 1:3 (1:1)
/Vinja 21 - Galager 9, Badijašil 82, Feliks 86/

Mančester siti – Lids 2:1 (2:1)
/Gundogan 19, 27 - Rodrigo 85/

Totenhem – Kristal palas 1:0 (1:0)
/Kejn 45+1/

Vulverhempton – Aston vila 1:0 (1:0)
/Toti 9/

Liverpul – Brentford 18.30 (TV Arena 3 Premium)

Nedelja

Njukasl – Arsenal 17.30 (TV Arena 2 Premium)
Vest Hem – Mančester junajted 20.00 (TV Arena 1 Premium)

Ponedeljak

Fulam – Lester 16.00 (TV Arena 2 Premium)
Brajton – Everton 18.30 (TV Arena sport 1)
Notingem forst – Sautempton 21.00 (TV Arena 1 Premium)