Premijer liga

Premijer liga na Areni: Siti eventualnom pobedom ide na čelo tabele

komentari (0)

Autor: Mateja Petković

03.05.2023 11:17
Premijer liga na Areni: Siti eventualnom pobedom ide na čelo tabele Tanjug/AP Photo/Frank Augstein

Fudbaleri Mančester sitija večeras od 21.00 (TV Arena 1 Premium) dočekuju Vest Hem na "Etihadu" u okviru zaostale utakmice 28. kola engleske Premijer lige.

"Građani" su trenutno drugoplasirani na tabeli sa dva boda i dve utakmice manje od Arsenala, ali bi večeras eventualnom pobedom pretekli "tobdžije" na vrhu tabele.

Šef stručnog štaba aktuelnog šampiona, Pep Gvardiola, na raspolaganju neće imati povređenog Natana Akea, dok je Kevin de Brujne pod znakom pitanja.

Sa druge strane Vest Hem je na 15. poziciji sa svega četiri boda više i utakmicom manje od Notingem Foresta, Lestera i Lidsa, glavnim konkurentima za ispadanje. Međutim, eventualnom pobedom večeras bi se značajno odvojili i napravili veliki korak ka opstanku u eliti.

Šef stručnog štaba "čekićara", Dejvid Mojes, na ovom meču neće moći da računa na povređene Đanluku Skamaku i Kurta Zumu.

Na prethodnih 20 međusobnih susreta ovih timova je Siti bio mnogo uspešniji, s obzirom na to da je slavio u čak 15 navrata, Vest Hem samo u dva, dok su tri duela završeni nerešenim rezultatom.

Kada govorimo o međusobnom skoru trenera, oni su se sastajali 13 puta, od čega je Gvardiola slavio čak devet puta, Mojes jednom, uz tri remiija.

Premijer liga, 28. kolo:

Liverpul - Fulam 21.00 (TV Arena 2 Premium)
Mančester siti - Vest Hem 21.00 (TV Arena 1 Premium)