Premijer liga

Kada serviraš za osvajanje Vimbldona, to je najteži gem: Pep Gvardiola oprezni optimista pred kraj Premijer lige

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

15.05.2024 12:01
Žozep Pep Gvardiola, trener Mančester sitija, optmista u pogledu trke za titulu Tanjug/AP Photo/Kin Cheung
Žozep Pep Gvardiola, trener Mančester sitija, optmista u pogledu trke za titulu

Mančester siti hteo je i uspeo da dovede sebe u situaciju da mu odbrana titule zavisi od njega samog, jer ako pobedi Vest Hem u zadnjem kolu Premijer lige (19. maj, 17.00, TV Arena 1 Premium) nebitno je šta će drugoplasirani Arsenal uraditi protiv Evertona. 

Trener Žozep Pep Gvardiola zato blista posle sinoćnje pobede nad Totenhemom u zaostaloj utakmici 34. kola, ali ne pušta euforiju u svlačionicu, jer su unapred dobijene utakmice klizav teren i favoriti se neretko okliznu na njemu.

"Imamo sve u svojim rukama u poslednjem kolu. Ali kako teniseri kažu: 'Kada serviraš za osvajanje Vimbldona, to je najteži gem'. Nama se već dešavalo protiv Aston Vile da smo 'servirali za titulu'. Tako da znamo kakav nas meč očekuje. Znamo za šta igramo, znamo da će da bude velika tenzija. Protivnik je dobar, neće da bude lako, ali moramo to da odradimo", podvukao je oprezmni optimista sa Sitijeve klupe.

Mančester siti je aktuelni trostruki uzastopni šampion Premijer lige, dugo se ove sezone vijao sa Arsenalom i Liverpulom za vrh tabele, a na njega se sinoć vratio. I pred zadnjih 90 minuta u ovosezonskoj PRL ima 88 boda, tj dva više od ekipe iz Londona. 

 

Standings provided by Sofascore