Premijer liga

Loš provod Evertona u Mančesteru: Junajted osvojio važne bodove u borbi za Ligu šampiona

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

08.04.2023 15:28
Loš provod Evertona u Mančesteru: Junajted osvojio važne bodove u borbi za Ligu šampiona Tanjug/AP Photo/Dave Thompson

Fudbaleri Mančester junajteda opravdali su ulogu favorita protiv Evertona i na svom terenu zabeležili pobedu od 2:0 (1:0) u 30. kolu Premijer lige.

Ekipa iz Liverpula, koja se ujedno bori za opstanak, na taj način upisala je prvi poraz još od početka marta i meča sa Arsenalom (4:0), a u narednom periodu moraće još više da popravi utisak kako bi zadržala status u eliti.

Trenutno ima 27 bodova, koliko i Vest Hem, Notingem i Bornmut, koji se zbog lošije gol razlike nalazi na prvom mestu ispod crte, dok je Junajted na trećoj poziciji tabele sa izglednim šansama da obezbedi plasman u Ligu šampiona naredne sezone.

Što se susreta na "Old Trafordu" tiče, ekipa Erika Ten Haga u potpunosti je kontrolisala dešavanja na terenu. Pored veće terenske inicijative, imala je i znatno više šansi od rivala i pokušaja ka golu (29-15), a da nije bilo sjajnih interevencija Džona Pikforda, nema sumnje da bi "crveni đavoli" zabeležili ubedljiviju pobedu.

 

 

Da se Everton neće dobro provesti u Mančesteru, mogli smo da naslutimo već nakon prvih 10 minuta, kada je Junajted imao tri velike prilike. U šansama su se smenjivali Rašford, Marsijal i Bizaka, ali su gosti nekako uspeli da odole napadima domaćina. Ipak, u finišu poluvremena Pikford je kapitulirao po prvi put, a vodeći gol za "crvene đavole" postigao je Mektominej posle asistencije Sanča.

Od tog trenutka, splasnula je inicijativa Junajteda, iako je i dalje vršio pritisak na poslednju liniju rivala. Everton se branio i iz tranzicije pokušavao da dođe do izjednačenja, ali bezuspešno. Domaćin je strpljivo čekao svoju šansu da overi tri boda i dočekao je u 71. minutu, a strelac je bio Marsijal.

Iako smo do kraja utakmice videli dinamičnu igru na obe strane terena, promene rezultata, a i raspoloženih strelaca nije bilo. Junajted je zabeležio važnu pobedu i osvojio bitne bodove u borbi za međunarodnu scenu.

Premijer liga, 30. kolo

Subota

Mančester junajted – Everton 2:0 (1:0)
/Mektomini 36, Marsijal 71/

Multiprenos 16.00 (TV Arena 1 Premium)
Aston Vila – Notingeh Forest 16.00 (TV Arena sport 3)
Brentford – Njukasl 16.00 (TV Arena sport 4)
Fulam – Vest Hem 16.00 (TV Arena 3 Premium)
Lester – Bornmut 16.00 (TV Arena sport 5)
Totenhem – Brajton 16.00 (TV Arena sport 1)
Vulverhempton – Čelsi 16.00 (TV Arena sport 2)
Sautempton – Mančester siti 18.30 (TV Arena 1 Premium)

Nedelja

Lids – KristalPalas 15.00 (TV Arena 1 Premium)
Liverpul – Arsenal 17.30 (TV Arena 1 Premium)