Premijer liga

Junajted je rupa bez dna: Mančester daje 82 miliona na štopera Evertona?

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

29.05.2024 20:15
Mančester junajted se nalazi pred još jednim megalomanskim transferom. Tanjug/AP Photo/Kin Cheung
Mančester junajted se nalazi pred još jednim megalomanskim transferom.

Fudbaleri Mančester junajteda iza sebe imaju još jednu turbulentnu i neuspešnu sezonu. Malo koga je utešilo osvajanje FA kupa protiv gradskog rivala Sitija, a izlaz u Ligu Evrope nikome ne predstavlja kompenzaciju za osmo mesto u Premijer ligi.

Status Erika ten Haga nalazi se pod velikim znakom pitanja, i dok britanski mediji prenose da se glava holandskog stručnjaka već nalazi pod sečivom otkaza, iz upravnih struktura kluba ne dolaze nikakvi jasni signali, a sam bivši trener Ajaksa uverava novine kako ne brine za svoju budućnost u Mančesteru. 

Dok je ime čoveka koji će voditi "crvene đavole" u narednom periodu nesigurno, teško da se mogu praviti spekulacije o prelaznom roku, ali kako to obično biva u haotičnim fudbalskim sredinama, nemoguće postaje i te kako realno. Naime, sada se u vezu sa engleskim gigantom dovodi štoper Evertona, Džerad Brejntvajt. 

 

 

Navodno, "karamele" procenjuju svog defanzivca na 82 miliona evra, što je pozamašna suma za igrača koji je završio sezonu daleko u donjem delu tabele. Takođe, tim koji vodi Šon Dajš se nalazi pred finansijskim poteškoćama, tako da bi to mogao biti ključ da se transger izvrši po nižoj ceni. 

Kako se odmotava klupko prelaznog roka, sve je neizvesnije ko bi želeo da dođe u klub u kome se konstantno radi pod pritiskom velikih očekivanje bez pravog plana za budućnost. Defanzivci su uglavnom imali velike poteškoće na "Old Trafordu", te je tako dobar primer aktuelni fudbaler Hari Megvajer. Njegova otkupna cena je bila veoma približna, oko 87 miliona evra, a taj novac nije uopšte opravdao, sa izuzetkom ove sezone u kojoj je nastupao krajnje respektabilno. 

U svakom slučaju, na "Teatru snova" se još ne zna ništa, a u pitanju je i Evropa, s obzirom da INEOS, većinski vlasnik kluba, poseduje takođe i Nicu, petoplasiranu ekipu francuske Lige 1. S obzirom da je tim sa primorja imao bolji plasman u domaćem prvenstvu, jasno je da ima prednost u očima UEFA, te je opcija za Mančester selidba u Ligu konferencije. Glavni čovek u klubu, Džim Retklif je naglasio da se radi na rešavanju ovog problema, ali ukoliko do toga ne dođe, sudbina Junajteda u narednoj sezone se zaista nalazi u velikoj magli.