Premijer liga

Klop uoči derbija sa Čelsijem: Da pokažemo napredak i reakciju

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

07.04.2023 14:07
Klop uoči derbija sa Čelsijem: Da pokažemo napredak i reakciju Tanjug/AP Photo/Frank Augstein

Fudbaleri Liverpula u nedelju od 17.30 (TV Arena 1 Premium) dočekuju Arsenal na "Enfildu" u okviru 30. kola engleske Premijer lige.

"Redsi" se trenutno nalaze u rezultatskoj krizi, s obzirom na to da su vezali četiri meča bez trijumfa, a u prošlom kolu su remizirali sa Čelsijem (0:0) na "Stamford Bridžu".

Šef stručnog štaba Liverpula, Jirgen Klop, naglasio je da ekipa mora da pokaže karakter:

"Ne znam šta tačno možete da kažete o nama u ovom trenutku, tako da to govori o situaciji. Igramo na Enfildu, mi smo kod kuće, i moramo da pokažemo reakciju i napredak", rekao je Nemac, pa istakao da bi publika mogla biti važan faktor protiv Arsenala:

 

 

"Moramo da pomognemo igračima u različitim stvarima, a na utakmici kod kuće veliko pojačanje može biti publika", rekao je Klop.

Arsenal je akutelni lider na tabeli sa osvojena 72 boda, osam više od Mančester sitija, za šta se zasluge pripisuju treneru, Mikelu Arteti:

"Arteta već par godina gradi sistem i rezultat je zaista impresivan. To je mešavina dobrog fudbala i ekstremnih emocija. To je dobar način igre", analizirao je Klop.

Za kraj, govorio je zdravstvenom biltenu:

"Virdžil van Dajk se vratio treninzima. Luis Dijas i Tijago Alkantara treniraju. Plan sa Luisom je da će biti 100 odsto spreman za Lids. Bio je dugo povređen, pa ćemo biti oprezni. Verovatno ga neće biti u nedelju. Sa Tijagom je malo drugačije. Trenirao je tri puta i možda bude u konkurenciji", podvukao je trener Liverpula.