Premijer liga

Klop o smeni u Čelsiju: Otkazi su samo deo ovog biznisa

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

03.04.2023 14:34
Klop o smeni u Čelsiju: Otkazi su samo deo ovog biznisa Tanjug/AP Photo/Peter Byrne

Liverpul u utorak od 21.00 čas (TV Arena Premium 2) gostuje Čelsiju koji je juče smenio menadžera Grema Potera i nalazi se pod imperativom pobede posle ubedljivog poraza od Mančester sitija.

Menadžer "redsa" Jirgen Klop nije danas znao ni ko će voditi "plavce" na Stamford Bridžu.

"Valjda će neko od stručnog štaba ostati da vodi tim. Mi zaista ne možemo da razmišljamo o situaciji u Čelsiju, ali sam ubeđen da će igrači pokušati da pokažu reakciju na terenu. Kante im se oporavio, Mount će verovatno igrati, mi ne očekujemo neke velike promene kod Čelsija, ali verujemo da ćemo mi biti na daleko većem nivou nego pre nekoliko dana", istakao je Klop.

Zatim se osvrnuo na nekoliko smena trenera u Premijer ligi. Anotnio Konte je dobio otkaz u Totenhemu, Brendon Rodžers u Lesteru, Poter nije više menadžer Čelsija.

"Šta da vam kažem? Slon u sobi je razlog zašto još uvek sedim u ovom ludom svetu. Poslednji čovek ostaje. Lester i Čelsi nisu na pozicijama koje žele, ne bih ništa drugo mogao preciznije da kažem. Poznajem Potera i Rodžersa, obiojica su sjajni menadžeri, ali stvari po njih nisu pošle dobro. Oni koji donose odluke želeli su nešto da promene, na nama je da to prihvatimo kao deo biznisa. I to je to. Ali, čudna je nedelja za nama. Konte je smenjen prošle nedelje, pa onda Nagelsman, a sada Poter i Brendon. Sva četvorica imaju lepu budućnost u fudbalu, a ove situacije su samo deo posla kojim se bavimo".

Na kraju je Nemac iskreno prokomentarisao svoju poziciju u Liverpulu:

"Da mi je ovo prva sezona u Liverpulu bilo bi mnogo drugačije. Ne plašim se otkaza, ali mi moramo da pronađemo naš put i da ne igramo dobro "s vremena na vreme". Ja sam još uvek menadžer ovog kluba zbog rezultata u prošlosti, a ne zbog ove sezone. Imam i sreće što su moji poslodavci veoma inteligentni ljudi koji dobro promisle pre donošenja odluka".