Premijer liga

Ne vežbam slobodnjake, ne znam ni zašto sam šutirao: Fil Foden nakon het-trika protiv Aston Vile

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

04.04.2024 14:36
Fil Foden uzima od sudije loptu sa kojom je postigao tri gola na meču protiv Aston vile Tanjug/AP Photo/Dave Thompson
Fil Foden uzima od sudije loptu sa kojom je postigao tri gola na meču protiv Aston vile

Sa nova tri gola postignuta na meču protiv Aston vile, fudbaler Mančester sitija, Fil Foden postao je peti fudbaler u Evropi koji je u pet najjačih evropskih liga uspeo da dođe do učinka od najmanje 20 golova i dvocifrenog broja asistencija.

Pre njega to su uspeli jedino Hari Kejnu iz Bajernu (37 golova, 12 asistencija), prvotimac Liverpula Mohamed Salah (22, 13, Oli Votkins iz Aston vile (22, 10) i Džud Belingem koji je to uradio u dresu Real Madrida (20, 10).

Prvi od pomenuta tri gola reprezentativac Engleske je postigao iz slobodnog udarca i to tako što je šutirao direktno kroz živi zid, a i sam je to priznao, nije nešto po čemu je poznat.

 

 

"Iskren da budem, na treninzima ni ne vežbam izvođenje slobodnih udaraca. Ima drugih igrača koji to rade kod nas u klubu, tako da ni sam ne znam kako se došlo u situaciju da ja šutiram slobodnjak na meču protiv Vile", rekao je posle meča Foden i dodao:

"Osetio sam se pun samopouzdanja, prišao sam Hulijanu Alvarezu da ga pitam mogu li ja da šutnem i on je pristao. Na kraju se ispostavilo da sam pogodio."

Prvi gol na meču postigao je Rodri za kojeg je posle ubedljive pobede nad timom iz Birmingema, Fil Fodne imao samo reči hvale.

"Ponekad imam utisak da mi ponestaju reči kada je on u pitanju. Rodri ume sve i zaista mislim da u njegovoj igri ne postoji slaba tačka. Ukoliko mene pitate, on je najbolji vezni fudbaler na svetu", rekao je Foden.