Premijer liga

Paolo Maldini prvi pik Njukasla: Italijan potencijalni sportski direktor premijerligaša

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

02.04.2024 14:20
Paolo Maldini, fudbalski funkcioner, moguće pojačanje menadžmenta Njukasla Guliver
Paolo Maldini, fudbalski funkcioner, moguće pojačanje menadžmenta Njukasla

Paolo Maldini nije angžavan u fudbalu još od otkaza u Milanu, prošlog juna, ali to bi uskoro moglo da se promeni. Ukoliko, na primer, prihvati ponudu Njukasla, za koju mediji u Engleskoj i njegovoj Italiji tvrde da je ozbiljna.

Imao je legendarni defanzivac Milana i bivši sportski direktor istog kluba više poziva iz Saudijske Arabije, govorkalo se o njemu i kao potencijalnom rešenju na istoj poziciji u Mančester junajtedu, ali su "svrake" preuzele inicijativu.

Kako je Den Ešvort već viđen na čelu sportskog sektora u pomenutom klubu sa "Old Traforda", čim se dve strane nađu na sredini u pregovorima o finansijskoj ceni prevremenog raskida ugovora, dovođenje Italijana bi bila prava stvar, smatraju u upravi Njukasla. 

 

 

Prema tvrdnji "Gazeti delo Sport", Maldinija mnogi smatraju "tihim i kompetentnim glasom autoriteta", a uživa i veliko poštovanje igrača, jer je prošao sve u kopačkama i zna kako sa "proizvođačima rezultata". 

Englezi navode da je Maldini prvi izbor "svraka", a plan B, C... predviđa angažovanje fudbalskih funkcionera iz manjih liga i klubova. Ukoliko 55-godišnjak sa Apenina ne pristane da kadrida u Njukaslu.