Serija A

Paolo Maldini nije više sportski direktor Milana

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

06.06.2023 17:52
Paolo Maldini nije više sportski direktor Milana TV Arena sport/ Screenshot

Milan se oprostio od Zlatana Ibrahimovića, a onda je šokirao tim i navijače jer je odlučio da ne produži ugovor sa sportskim direktorom Paolom Maldinijem. Vest koje je juče delovala kao senzacija, danas je dobila i oficijalnu potvrdu. Legenda "roso-nera" odlazi, a sa njim i njegov asistent Frederik Riki Masara.

"Milan objavljuje da Paolo Maldini završava svoj mandat u klubu 5. juna 2023. godine. Zahvaljujemo mu se na doprinosu tokom godina, povratkom Milana u Ligu šampiona i osvajanju Skudeta u prošloj sezoni. Njegove odgovornosti biće dodeljene integrisanoj radnoj grupi koja će raditi u bliskom kontaktu sa trenerom prvog tima, izveštavajući direktno glavnog izvršnog direktora", stoji u saopštenju Milana.

 

 

Paolo Maldini je u avgustu 2018. godine prihvatio poziv vlasnika "Eliot grupe" da postane deo sportskog sektora uz sportskog direktora Leonarda. Po odlasku Brazilca, od 14. juna 2019. godine bio je na funkciji sportskog direktora, uspeo je da oformi respektabilan tim koji je posle 11 godina osvojio Skudeto.

Njegov odlazak posebno je uznemirio Portugalca Leaoa koji je nedavno produžio ugovor sa klubom do 2028. godine, a glavni protagonista dogovora dve strane bio je baš Maldini.