Serija A

Maldini bez Milana: Ne idem na utakmice, nije mi logično

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

09.05.2024 14:12
Paolo Maldini, nekadašnji igrač Milana. Profimedia
Paolo Maldini, nekadašnji igrač Milana.

Legendarni fudbaler Milana, Paolo Maldini, zajedno sa svojom porodicom, obeležio je dobar deo istorije "rosonera". Njegov otac, Ćezare, nosio je dres kluba 12 godina (posle je bio i trener), da bi potom dobio naslednika, koji će braniti crno-crvene boje punih 25 godina. 

Posle uspešne igračke karijere, logičan nastavak je bio ostanak u sportu - naravno i Milanu. Paolo je postao tehnički direktor, i veoma je uticao na povratak tima sa "San Sira" na veliku evropsku scenu. Poznato je da se pitao za većinu transfera, ali nažalost, saradnji je došao kraj. Maldini je otišao iz kluba u junu 2023. godine. 

Sada, kada je prošlo neko vreme, istakao je svoje iskustvo rada u "svom" timu van travnate podloge, ali i rekao ono nezamislivo - da ne posećuje mečeve "rosonera".

Guliver

Paolo Maldini, legenda Milana

"Šansa da radim sa "rosonerima" je stigla zato što se Leonardo i ja dobro razumemo. Odbrao sam tu ulogu (tehnički diretktor), jer je to Milan, ali mi je trebalo deset meseci da shvatim kako sve funkcioniše. Nikada nisam rekao ne Parizu. postojala je mogućnost. Razgovarao sam sa Al Kelafijem dva puta, ali nikada nismo zaključili posao, što je u redu. Mojih prvih deset meseci u Milanu su bili katastrofa. Išao sam kući i nisam bio srećan, Leonardo se smejao i rekao mi je da ne razumem koliko postajem važan. Ako pričamo o mogućnosti da radim za drugi klub, ne vidim sebe nigde sem u Milanu. Ipak, ne idem na 'San Siro'. Pratim 'rosonere' i Moncu, ali mi ne deluje logično da dolazim tamo. Naravno, kada vidim Tea i Leaa na krilima... To je spektakl", rekao je čovek koji je upravo najviše zaslužan za dovođenje danas ključnih šrafova u ekipu Milana.

Takođe je u razgovoru za "Gazzeta dello sport" istakao da je ponosan što i njegov sin igra na "San Siru", to jest da se porodična tradicija nastavlja. Danijele je trenutno na pozajmici u Monci, ali je u pitanju obećavajući mladi igrač.

"On je sudbina od koje nema bega. Moja deca su uvek bila zaljubljena u ovaj sport. Danijele je uvek znao ko je, i samo oni sa vrednostima mogu da napreduju. Mora postojati ambicija, a ne pritisak", istakao je Maldini.