Premijer liga

FA optužila igrača Njukasla Tonalija da je prekršio pravila o zabrani klađenja

komentari (0)

Izvor: Tanjug

28.03.2024 17:01
Sandro Tonali Guliver/AP Photo/Steve Luciano
Sandro Tonali

Fudbalska asocijacija Engleske (FA) optužila je danas igrača Njukasla Italijana Sandra Tonalija da je 50 puta prekršio pravila o zabrani klađenja na utakmice, prenosi Bi-Bi-Si (BBC).

Britanski mediji navode da je Tonali prekršio pravila pošto se kladio na fudbalske utakmice između 12. avgusta i 12. oktobra prošle godine. "Sandro će se pridržavati svih pravila istrage, a klub mu daje punu podršku. Nećemo se više oglašavati dok traje istraga", saopštio je Njukasl.

Bi-Bi-Si podseća da je Fudbalski savez Italije (FIGC) suspendovao u oktobru prošle godine Tonalija na deset meseci zbog kršenja pravila o klađenju. Italijanski fudbaler je tada priznao da se kladio na mečeve u kojima je igrao za Milan i Brešu.

Međunarodna fudbalska federacija (FIFA) je potom prihvatila zahtev FIGC da suspenzija Tonalija bude preneta na globalni nivo. On bi trebalo na teren da se vrati u avgustu ove godine.

Tonali je u Njukasl stigao u julu prošle godine iz Milana za 55 miliona funti. Italijanski fudbaler je pre suspenzije odigrao 12 utakmica za engleski klub. On će zbog suspenzije da propusti predstojeće EP u Nemačkoj.