Premijer liga

Sandro Tonali ponovo pod istragom: Kladio se i u Njukaslu?

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

03.11.2023 18:40
Sandro Tonali ponovo pod istragom: Kladio se i u Njukaslu? Guliver/AP Photo/Steve Luciano

Sandro Tonali je nedavno dobio suspenziju u trajanju od 10 meseci jer se kladio dok je nosio dres Milana u Seriji A. Fudbaler Njukasla je sada pod novom istragom kako bi se utvrdilo da li je isti prekršaj napravio i tokom svog boravka u Engleskoj.

Vezni igrač je na Ostvro prešao u letnjem prelaznom roku i neće igrati za Njukasl sve do starta sezone 2024/25 nakon što mu je uručena suspenzija od strane italijanskih vlasti. Zabrana igranja će takođe važiti i u okviru svih UEFA i FIFA takmičenja, uključujući i nacionalni tim. 

Dokazi koji su izneti tokom ovog slučaja su ukazivali na njegove opklade dok je igrao u Italija, a engleska fudbalska asocijacija (FA) je pokrenula sopstvenu istragu kako bi utvrdila da li je nastavio da krši zakon i nakon transfera u Njukasl. 

Protiv pravila je da profesionalni fudbaler stavlja opklade, čak i ako ne uključuju njegovu ekipu ili ako su vezane za druge sportove. Tonali je priznao da boluje od zavisnosti i počeo je sa terapijom nakon što je stavljen pod zvaničnu istragu u oktobru.

Tokom konferencije za medije sportski direktor Njukasla Den Ešvort nije odbacio mogućnost da Tonalija čeka možda još duža kazna nakon istrage FA.

"Sve što mogu da kažem jeste da imamo potpuno saradnju sa svim organizacijama i da je FA potpuno svesna svega što se dešava. Oni su morali da potvrde suspenziju, što znači da sarađujemo sa svima." izjavio je Ešvort.

Nije poznato kakva bi kazna mogla da usledi od strane engleske fudbalske asocijacije, ali italijanske vlasti su bile znatno strožije kada je u pitanju kazna za klađenje profesionalnog fudbaler. Primera radi, Ajvan Toni je dobio osam meseci suspenziju zbog 232 prekršaja, gde je čak bilo i opklada da će njegova ekipa izgubiti.